2024.03.28, Csütörtök

Kettős kórusjubileumot ünnepelnek a pécsi Kodály Központban

MTI

2017.10.09. 11:09

Az ünnepi koncertet a pécsi Mecsek Kórus alapításának 60., a dombóvári Kapos Kórus pedig fennállásának 45. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre.

A Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) és neves szólisták közreműködésével október 17-én rendezik meg az ünnepi koncertet.

Mint azt a szervezők az MTI-vel közölték: mindkét kórus elsősorban magyar szerzők műveinek bemutatását tűzte ki célul.
    

Az 1957-ben alakult 40 énekesből álló pécsi együttes évente mintegy öt, az 1972 óta - jelenleg 28-30 aktív taggal - működő dombóvári kórus pedig 10-15 koncertet ad egy esztendőben - ismertették hozzátéve, hogy karok számos országban vendégszerepeltek.
    

Az esten a Kodály-évhez kapcsolódva a világhírű zeneszerző-zenepedagógus Missa brevis című műve mellett Bartók Béla, Seiber Mátyás, a Kossuth-díjas Tillai Aurél, Orbán György és Bárdos Lajos műveit tűzik műsorra - olvasható az esemény ismertetőjében.
    

A jubileumi koncerten közreműködik mások mellett a PFZ, valamint szólistaként Tillai Csilla, Tillai Tímea (szoprán) és Tillai Attila (tenor), illetve Dergez Domonkos (basszus).
    

Az együtteseket Balatoni Sándor és Markovics Gábor dirigálja - részletezték a szervezők jelezve, hogy a kórusok korábbi karnagyai, Tillai Aurél, Kertész Attila és Nagy Ernő újra is színpadra állnak az esten.

Aktuáliskoncertjubileumpécsi Kodály KözpontPannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) dombóvári Kapos Kórus