2024.04.23, Kedd
Megtévesztette a Baranya megyei tűzoltókat, ezért súlyos bírságra számíthat
pecsma.hu

Megtévesztette a Baranya megyei tűzoltókat, ezért súlyos bírságra számíthat

baranya.katasztrofavedelem.hu

2017.10.06. 15:01

Szerda reggel Pécsre, a Konzum parkoló mélygarázsához kezdték meg a vonulást nagy erőkkel a tűzoltók, ám még kiérkezés előtt telefonon lemondták az automata tűzjelzést.

Hét egység Pécsről, kettő Komlóról, valamint a siklósi, szigetvári, bonyhádi, véméndi, és mohácsi tűzoltók is megkezdték a vonulást. A mélygarázshoz azért szükséges a legmagasabb riasztási fokozat elrendelése, mivel közel háromszáz autó és ezer ember befogadására képes a létesítmény. Abban az esetben ha tűz üt ki, és egyszerre ennyien tartózkodnak ott, mentésükhöz jelentős tűzoltó erőre van szükség.

Még kiérkezés előtt telefonon lemondták az automata tűzjelzést a katasztrófavédelem műveletirányításánál, a tűzoltók visszafordultak egy egység kivételével, akik a helyszínre érkezve megkezdték az adatfelvételt. A hatóságok visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, amelyeken egyértelműen látszott, hogy egy ismertlen személy szándékosan kapcsolta be a tűzjelző berendezést.

A rendőrök a gyanúsítottat rövid időn belül elfogták, aki közvetlenül a tűzjelző bekapcsolása után két nőtől is eltulajdonította az értékeit a belvárosban. Ellene - őrizetbe vétele mellett - kifosztás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Pécsi Rendőrkapitányságon, és előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden esetben feljelentést tesz a szándékosan megtévesztő jelzés esetén, így a rendőrség ebben az ügyben is vizsgálatot indít.

 

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu

AktuálisBaranya megyeBaranya Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságtűzoltókPécsi Rendőrkapitányság