2024.04.19, Péntek

Baranya Megyei Kormányhivatal munkáltatói fórumot tartott Villányban

Baranya Megyei Kormányhivatal

2017.11.29. 15:30

Az elmúlt évhez hasonlóan az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózatának idei programjában is szerepel az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű kampány. Az országos rendezvénysorozathoz csatlakozva a Baranya Megyei Kormányhivatal ezúttal Villányban tartott munkáltatói fórumot.

A Baranya Megyei Kormányhivatal által – a GINOP 5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra program keretében – szervezett munkáltatói fórum fő célja a munkáltatók és a foglalkoztatási szolgálat közötti kapcsolat szorosabbá tétele, új együttműködési formák kialakítása és a vállalati kapcsolattartás minőségének javítása.

A térség kiemelkedő gazdasági szereplői számára szervezett november 23-i rendezvény fókuszába ezúttal a turisztika és vendéglátás aktuális kérdéseit helyezték a szakemberek. A fórum résztvevői közösen vitatták majd meg a térség munkaerőpiaci helyzetével kapcsolatos tapasztalatokat, problémákat és a megoldási lehetőségeket. A Kormányhivatal munkatársai tájékoztatást adtak a GINOP 5.1.1 programban elérhető foglalkoztatási támogatásokról, szolgáltatásokról és az együttműködési lehetőségekről is.

 

 

A résztvevőket dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott köszöntötte, aki elmondta a Kormányhivatal legfontosabb partnerei a munkáltatók, akik nagyon sokat segíthetnek a megye gazdaságának fejlesztésében, a foglalkoztatottság növelésében. A kormánymegbízott arra bíztatta a jelenlévőket, hogy forduljanak bizalommal a Kormányhivatalhoz, tekintsék szövetségesüknek az ott dolgozó munkatársakat, hiszen az új, szolgáltató közigazgatás középpontjában az ügyfelek és az általuk megfogalmazott igények állnak.

A rendezvényen Salamon Balázs, a Siklósi Járási Hivatal vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy számos területen tudnak hatékony segítséget nyújtani a vállalkozásoknak. Ezek közül az egyik leglényegesebb a foglalkoztatás. A hivatalvezető arra hívta fel a résztvevők figyelmét, érdemes igénybe venni az európai uniós projektek által kínált támogatási lehetőségeket.

 

 

Az interaktív eszmecsere eredményeit, tanulságait a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály jelenlévő munkatársai összegezték, akik igyekeznek ezeket figyelembe venni például a projektben elérhető képzési listák összeállításánál.

AktuálisBaranya Megyei Kormányhivatalmunkáltatói fórumVillány