2019.08.25, Vasárnap

Villány

Július közepén rendezik a villányi Rozé Fesztivált

2019.07.01

Kultúra

Július 12-én és 13-án rendezik meg - immár kilencedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén fiatalos, lendületes rendezvényekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal várja a látogatókat.

Nemzetközi portugieserszemlét és borkóstolót rendeznek Pécsen

2019.04.22

Aktuális

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 25. és 28. között Pécsett és Villányban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Harminc pincészet és ötven program várja a négynapos villányi vörösborfesztivál résztvevőit

2018.09.19

Kultúra

Csaknem 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket az idén négynaposra bővülő Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 4. és 7. között 31. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Átadták a Bock-pincészet villányi szőlőmagtabletta-gyártó üzemét

2018.06.28

Gazdaság

Átadták a Bock Borászat Kft. mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással felépült, hozzávetőlegesen 1000 négyzetméter alapterületű szőlőmagtabletta-gyártó üzemét csütörtökön Villányban.

Villány adott otthont egy rendőrségi zárókonferenciának

2018.05.28

Aktuális

Villányban tartották meg a „A háborús szennyezéssel érintett területek felszámolása” elnevezésű, rövidebb nevén De-mine HU-HR II. projekt zárórendezvényét.

Baranya Megyei Kormányhivatal munkáltatói fórumot tartott Villányban

2017.11.29

Aktuális

Az elmúlt évhez hasonlóan az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózatának idei programjában is szerepel az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű kampány. Az országos rendezvénysorozathoz csatlakozva a Baranya Megyei Kormányhivatal ezúttal Villányban tartott munkáltatói fórumot.

Tokaj-Hegyalja és Villány borai szerepeltek legjobban a 10. MTA Bora versenyen

2019.05.04

Gazdaság

Az idei felhívásra szép számmal érkeztek olyan borok, amelyek a világ legjobbjai közé tartoznak - összegzett a keddi eredményhirdetés előtt Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, a borverseny zsűrijének elnöke.

Nyolcadik alkalommal mutatkoznak be Villány prémium borai a pécsi Kodály Központban

2018.09.19

Kultúra

A Pécsen megrendezendő 22. Európai Bordalfesztiválhoz kapcsolódva nyolcadik alkalommal mutatkoznak be Villány prémium borai a Kodály Központ aulájában szeptember 22-én, az esti gálakoncert előtt - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A megszokottnál tíz nappal előrébb tart a szőlőérés Villányban

2018.07.26

Gazdaság

Idén a megszokotthoz képest tíz nappal előrébb tart a szőlő érése Villányban, így várhatóan a szüret is az átlagosnál korábban kezdődik a borvidéken - közölte csütörtökön az MTI érdeklődésére Ipacs Szabó István, a 2500 hektáros szőlőtermő terület hegyközségi tanácsának alelnöke, akinek prognózisa szerint jó évjárat lehet az idei.

Gördüljetek velünk! - Villány-Siklós élménybringatúra

2018.06.11

Aktuális

Élménybringatúra június 23-án Villányból a siklósi várba 15 vagy 25 km-en.

Péntekenként gasztronómiai és kulturális programokkal vár Villány

2018.05.09

Aktuális

Nyár végéig négy pénteki napon várják gasztronómiai és kulturális programokkal a Villányba látogatókat: a borvidéki fesztiválszezon a Bagossy Brothers Company koncertjével és hagyományos horvát-magyar ételkülönlegességek kóstolójával kezdődik május 18-án - közölték a szervezők az MTI-vel.