2024.04.19, Péntek

Sporteszközöket kaptak Komló középiskolásai - a mozgásgazdag életmód a cél

komloiujsag.hu

2018.01.11. 20:37

Foci-, kézi- és kosárlabdákat, ugrálóköteleket, futballkapukat és pulzusmérő órákat is tartalmaz az a sportszercsomag, amit a Magyar Diáksport Szövetség képviselője szerdán adott át a Pécsi SZC Komlói létesítményében.

A Pécsi SZC komlói létesítményében – a „Tehetséggondozás sport által” európai uniós támogatású kiemelt projektjének „Klaszter alprojekt”-jének keretében került sor sportszerek átadására. A csomag többek között több tucat futball labdát, tollasütő-szettet, aktivitásmérőt és step padot valamint röplabdát és pulzusmérő karórákat is tartalmazott.

Kovács Károly Balázs, a Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója elmondta, hogy az MDSZ kérte fel intézményüket a projektben való részvételre, amelynek egyik állomása volt a mostani rendezvény. Az igazgató hozzátette, hogy 2018 szeptemberében egy ennél is nagyobb méretű eszközfejlesztésre kerül sor iskoláikban, melyet megelőz egy komoly háttérmunkát igénylő állapotfelmérés.

 

 

Polics József polgármester szerint a napi mozgás az egészségünk szempontjából nagyon fontos. Nem véletlen, hogy a kormány bevezette az iskolákban a mindennapos testnevelést. Úgy véli, ha ehhez jobb feltételeket tudunk biztosítani, akkor még tudatosabb lehet az egészségmegőrzés.

AktuálisKomló sporteszközöksportszercsomagMagyar Diáksport Szövetség