2024.04.26, Péntek

Szakmai fórumot tartottak a baranyai gazdálkodóknak

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.01.23. 18:30

A Baranya Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezetének szervezésében a 2018. január 19-én a kormányhivatal dísztermében szakmai fórumot tartottak a baranyai gazdálkodóknak.

A rendezvény iránt érdeklődő gazdákat dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott, Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte.

Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott kiemelte, hogy egy éve bővült a kormányhivatal tevékenysége az agrár- és vidékfejlesztési feladatokkal. Ez alatt az idő alatt közel 4500 támogatási kérelmet bíráltak el. A gazdáknak nyújtott támogatások összege a megyében elérte a 12 milliárd forintot. Elmondta, hogy A pályázati elbírálás folyamatosan zajlik, a pályázók a legtöbb intézkedés tekintetében értesültek, illetve rövidesen értesülnek a támogatói döntésekről.

Ezt követte Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárának előadása „A vidékfejlesztési program aktuális helyzete, jövőbeli kilátásai” címmel. Az előadás a „Kapcsolódó anyagok” mellékletben olvasható.

A szakmai fórumon került sor a Baranya Megyei Kormányhivatal és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezete által kötött együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására. Célja a Baranya megyei agrártársadalom további erősítése, a zavartalan mezőgazdasági termelés folytatásával összefüggő feltételek megteremtése, a támogatást igénylő ügyfelek részére a helyben végezhető ügyintézési lehetőségek biztosítása, valamint az agrárium stabil működésének és további fejlődésének elősegítése.

AktuálisBaranya megyeSzakmai fórumgazdálkodók