2024.03.19, Kedd

Audio guide rendszert vezettek be a pécsi állatkertben

MTI

2018.02.09. 19:44

Egyelőre kizárólag magyar nyelven elérhető audio guide rendszert vezettek be az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított, 2016-ban átadott pécsi állatkertben - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az audio guide alkalmazás bevezetésével az érdeklődők széleskörű információkat kaphatnak az állatkert lakóiról, az intézmény feladatairól és küldetéséről.

A részletekről azt írták: az alkalmazás kibővíti az információs táblákon található érdekességeket, így nemcsak az állatokról és azok élőhelyeiről, hanem különböző természetvédelmi programokról is értesülhetnek a látogatók.

Az applikáció egyszerűen és gyorsan telepíthető a létesítmény ingyenes wifi-hálózatára csatlakozva Android és iOS operációs rendszerrel működő készülékekre. A látogatók akár külső akkumulátort bérelhetnek és fülhallgatót is vásárolhatnak a helyszínen.

Az összegzés szerint a telefonra letöltött adatok 6 óra elteltével automatikusan törlődnek.

Az MTI érdeklődésére Siptár Dávid, az állatkert ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felhasználói visszajelzések függvényébe a jövőben tervezik többnyelvűre bővíteni a szolgáltatást.

Az állatkert 2016. május végi megnyitása óta több mint 320 ezer látogatót fogadott - tette hozzá.

PécsAktuálisberuházásPécsi Állatkertmagyar nyelvAudio guide rendszeralkalmazásinformációs táblawifi