2020.03.29, Vasárnap

Pécsi Állatkert

Tengeri “apróságok” a Pécsi Állatkertben

2020.01.23

Aktuális

A Pécsi Állatkert Akvárium-Terrárium részlegének nagy előnye, hogy időjárásálló: télen-nyáron egyaránt kellemes klíma fogadja itt látogatókat, így a mostani, zord időjárás során is érdemes ide betérni!

Elkészülta papagájok új belső férőhelye a Pécsi Állatkertben

2020.01.09

Aktuális

Az állatkertben tavaly nyáron került átadásra egy új, tágas papagájröpde,a közelmúltban pedig a hozzá csatlakozó belső férőhely is elkészült.

Újabb halfajokkal gazdagodott a Pécsi Állatkert gyűjteménye!

2019.10.16

Aktuális

A 2016-os, teljes felújítást követő újbóli megnyitás után is rendszeresen érkeznek új állatfajok az Állatkert Főépületében található Akvárium-Terráriumba.

Ma este lesz az Állatkertek éjszakája

2019.08.30

Aktuális

Ma este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén . A Fővárosi Állat- és Növénykertben és a Budakeszi Vadasparkban este 7 órától éjfélig várják a nagyközönséget programokkal, látnivalókkal és élményekkel - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Véradás a Pécsi Állatkertben

2019.08.18

Aktuális

A Pécsi Állatkertben augusztus 19-én 9-11:30 közt is adhattok vért!

A Pécsi Állatkert és a Telekom közösen a Tettek mezején

2019.07.19

Aktuális

Az állatkert küldetése egyértelmű: oktatás és látogatói élmények révén hozzák közelebb a természet csodáját az emberekhez, váltsák ki belőlük az élővilág tiszteletét és együtt tegyenek a fajok fennmaradásáért.

Először született alpaka a Pécsi Állatkertben!

2019.07.04

Aktuális

A Pécsi Állatkertben sokáig nem lehetett a világ legkisebb teveféléjével, az alpakával találkozni, hiszen a faj első képviselői csupán a tavalyi évben érkeztek meg az állatkertbe.

Gyereknapon vár a Pécsi Állatkert

2019.05.23

Aktuális

Lépj be az állatok kifutójába!

Majombébibumm a Pécsi Állatkertben!

2019.04.26

Aktuális

A hónapban két majomcsaládnál is kopogtatott a gólya, a kis szavannacerkóf és a zászlós farkú kolobuszkölyök születése között mindössze két nap telt el!

Szűznemzéssel adhatott életet négy utódjának a Pécsi Állatkert varánusza

2019.04.05

Aktuális

A pécsi állatkert Ervina nevű szalagos varánusza feltehetően szűznemzéssel, azaz hím varánusz "segítsége" nélkül adott életet négy egészséges kis gyíknak - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel, azt is kiemelve, hogy ilyen esetet eddig még nem dokumentáltak.

Bérletet kínál a Pécsi Állatkert!

2019.02.20

Aktuális

Egészen február 28-ig érvényes a bérlet-akció, melynek során kombinált családi bérlet vásárlása esetén ajándékkal lepik meg az újdonsült bérlet-tulajdonosokat!

Kis teknősök keltek a Pécsi Állatkertben

2019.01.22

Aktuális

A 2018-as évben gazdag volt a hüllőszaporulat a Pécsi Állatkertben: a kis kubai karcsú boák, gabonasiklók, szakállas agámák, sisakos baziliszkuszok és sövényleguánok világra jövetele mellett a szárazföldi teknősök több faja is szaporodott az állatkertben.

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja

2018.12.16

Aktuális

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja - közölte az intézmény MTI-vel, miután pénteken bemutatták a projektben részt vevő iskolák vezetői számára a központ céljait és programjait.

Kölykökkel gyarapodott a mókusmajomcsapat Pécsett!

2018.11.12

Aktuális

Az elmúlt két hétben nem kevesebb, mint 5 újszülött született a csapatban, és további kölykök érkezése várható!

Új Da Vinci Pizsamaparti indul a Pécsi Állatkertben!

2018.09.26

Aktuális

A Pécsi Állatkert egy olyan kalandra hívja a gyerekeket, amit biztos, hogy soha nem fognak elfelejteni! Bemutatják a tengerek és óceánok lélegzetállító világát!

Medve Napok a Pécsi Állatkertben!

2020.01.17

Aktuális

Medve Napok a Pécsi Állatkertben!

Autizmussal élőknek szervez Csendes Órát a Pécsi Állatkert

2019.11.15

Aktuális

Hagyományteremtő szándékkal november 27.-én kerül megrendezésre a Pécsi Állatkertben az első Csendes Óra elnevezésű rendezvény, melyre sok szeretettel várják az autizmussal élő gyermekeket, felnőtteket és kísérőiket!

A világ egyik legrangosabb szakmai szervezetének teljes jogú tagjává vált a Pécsi Állatkert

2019.09.26

Aktuális

A Pécsi Állatkert a világ egyik legrangosabb, állatkerteket tömörítő szervezetének, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjává vált - jelentették be csütörtökön, a baranyai megyeszékhelyen.

Állatkertek éjszakája - Pécsen két estén át is várják a látogatókat

2019.08.26

Aktuális

Látványetetésekkel, fényfestéssel, koncertekkel, madarász- és tűzzsonglőr-bemutatóval várják egyebek mellett a látogatókat az Állatkertek éjszakájára csütörtökön és pénteken a Pécsi Állatkertben - közölték a sajtó képviselőivel hétfőn az intézményben.

Már láthatóak a kis varánuszok a Pécsi Állatkertben!

2019.08.10

Aktuális

2019. áprilisában, a Pécsi Állatkert története során először, kis varánuszok keltek ki az állatkerti keltetőgépekben elhelyezett tojásokból.

Itt a ParaZoo: érzékenyítő játék a Pécsi Állatkertben

2019.07.08

Aktuális

Magyarországon egyedülálló csapatépítő és érzékenyítő játék indul a Pécsi Állatkert területén, mely nem csak izgalmas, szórakoztató és elgondolkodtató, hanem feladványainak köszönhetően a résztvevők testközelből tudhatnak meg rengeteget az őket segítő fogyatékkal élők világáról, nehézségeikről.

Amerikai bölény született a Pécsi Állatkertben!

2019.06.20

Aktuális

Június 8.-án, szombaton óriási meglepetés érte látogatókat és állatkert kollégáit: megszületett Brutus és Avarka, az amerikai bölénypár 6. közös borja!

Észak-mecseki falvakat ajándékozott meg a Pécsi Állatkert és a Karitász

2019.05.10

Aktuális

Sikeres volt a Pécsi Állatkert és a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász közös adománygyűjtő akciója, hiszen 90 családnak adhattak át olyan ajándékokat a szervezők, amelyeket az állatkert látogatói ajánlottak fel. A felajánlott játékokat, ruhákat a Karitász munkatársai és önkéntesei tartós élelmiszerekkel egészítették ki, így igazán színes és hasznos ajándékot vehettek át a nehéz körülmények közt élők.

Itt a pécsi állatkert új lakója: Vadim, a rozsomák

2019.04.10

Helyi hírek

Aranyos ragadozó érkezett a megyeszékhelyre.

TúráZoo - új program a Pécsi Állatkertben!

2019.03.20

Aktuális

2019. március 16-án új programsorozat indult útjára a Pécsi Állatkertben!

Rekordbevételt ért el tavaly a pécsi állatkert

2019.01.29

Kultúra

Tavaly - rekordot jelentő - csaknem 200 millió forintos nettó árbevételt ért el a pécsi állatkert, amelyet 2018-ban 147 ezer fizető vendég látogatott meg - derült ki az intézmény MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményéből.

Mexikói viperagyíkok a Pécsi Állatkertben!

2019.01.02

Aktuális

A Magyarországon jelenleg csak nálunk látható pápua medúzák után egy újabb zoológiai ritkasággal, mexikói viperagyíkokkal bővült a Pécsi Állatkert gyűjteménye!

Plüssmaciért élő macit!

2018.12.03

Aktuális

500 Ft-os nap a Pécsi Állatkertben!

Októberben minden hétvégén látványetetések a Pécsi Állatkertben

2018.10.20

Aktuális

Látványetetések az október 23.-ai hosszú hétvégén is!

VR-szemüveg segítségével mutatja be az ősállatokat a pécsi állatkert

2018.09.20

Aktuális

A virtuális valóság (VR) technikájával mutatja be a Kárpát-medence és a Mecsek több millió évvel ezelőtti tájait és jellegzetes ősállatait a pécsi állatkert - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.