2024.03.05, Kedd

Nemzetközi utcaszínházi és -cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál

MTI

2018.02.09. 06:00

Nemzetközi utcaszínházi és utcai cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület - közölte kedden a pécsi eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (ZSÖK).

A Zsolnay Street Artist elnevezésű, nyári megmérettetésre társulatok és egyéni előadók minőségi, egyben szórakoztató produkcióit várják - olvasható a közleményben.     

Hozzátették, az elmúlt két fesztivál során a közönség már láthatott számos légtornászt, akrobatát és zsonglőrt a lenyűgöző újcirkuszi előadásokon, idén pedig a ZSÖK tovább színesíti az utcaszínházi és utcai cirkuszi előadások palettáját.     

Ehhez - mint írták - kiváló apropót kínál, hogy a Magyar Zsonglőr Egyesület a fesztivál ideje alatt rendezi meg Pécsen a 16. Magyar Zsonglőrtalálkozót.     

A jelentkezéseknek tartalmazniuk kell az előadásról szóló rövid leírást angol vagy magyar nyelven, a technikai szükségletek pontos listáját és egy videót az előadásról - derült ki az összegzésből.     

A pályázatok közül öt előadást választ ki a Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai csapata és a fesztivál szervezői, amelyek meghívást kapnak a fesztiválra és bekerülnek a hivatalos utcaszínházi programba.     

Az öt kiválasztott előadás 400 euró hozzájárulást kap, emellett a fesztivál első két napján a látogatók szavazatai alapján legjobbnak ítélt előadás 3000 euró pénzdíjazásban részesül.     

Az utcai produkciók pályázatait a [email protected] címre várják a szervezők március 5-ig.

PécsAktuálisfesztiválZsolnay FényfesztiválMagyar Zsonglőr EgyesületNemzetközi utcaszínházcirkuszi verseny