2024.06.14, Péntek

Zsolnay Fényfesztivál

Több mint százezer látogatója volt a pécsi Zsolnay Fényfesztiválnak

2023.07.10

Helyi hírek

Több mint százezer érdeklődőt vonzott a vasárnap zárult Zsolnay Fényfesztivál Pécsett - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nkft. az MTI-t.

Örömzene öt tengelyen - Egyedülálló kamionszínpadon lép fel a Máltai Szimfónia zenekara a Zsolnay Fényfesztiválon

2023.07.03

Helyi hírek

Magyarországon először egy negyventonnás kamionból kialakított színpadon ad koncertet negyven fiatal zenész a befogadás és együttműködés fontosságát megjelenítve a Zsolnay Fényfesztiválon. A Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programjának tanítványai filmzenékkel, népdalokkal, világzenei művekkel töltik meg a pécsi éjszakát.

Indul a pályáztatás az idei pécsi Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi versenyére

2023.02.24

Helyi hírek

Péntektől jelentkezhetnek a pályázók az idén július 6. és 9. között zajló pécsi Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestőversenyére - közölték a fesztivál szervezői csütörtökön az MTI-vel.

Csütörtökön kezdődik a pécsi Zsolnay Fényfesztivál

2022.07.07

Helyi hírek

Az úgynevezett Fény útján a pécsi belváros 20 helyszínén láthatók majd fénylátványosságok, így Pécs ikonikus tereit, épületeit - mint a dzsámi, a Jókai tér vagy a Pécsi Nemzeti Színház - ragyogja be fényfestés.

Várják a jelentkezőket az idei pécsi fényfesztivál nemzetközi versenyére

2022.03.13

Helyi hírek

A versenyen a legjobb öt produkció készítője 2-2 ezer eurós díjazásban részesül, míg a győztes produkció alkotója az ötezer eurós fődíjat is megkapja az öttagú nemzetközi szakmai zsűritől.

Szeptember végén kezdődik a pécsi Zsolnay Fényfesztivál

2021.09.14

Helyi hírek

New York, Hong Kong, Amszterdam és Toronto után hazánkban most először látható Vicsek Viktor és a Limelight Talking Heads című fényinstallációja.

Jövőre ismét eredeti formájában rendezik meg a pécsi Zsolnay Fényfesztivált

2020.06.07

Kultúra

A korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó, idén elmaradó pécsi Zsolnay Fényfesztivál 2021-ben július 1. és 4. között rendezik meg - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-t.

Lenyűgöző fényattrakciók a Zsolnay Fényfesztiválon Pécsen

2019.06.26

Kultúra

Lenyűgöző esti, éjszakai fényattrakciókat, 170 ingyenes programot - köztük fényfestéseket, fényinstallációkat, utcaművészeti produkciókat és koncerteket - kínálnak a szervezők a 4. Zsolnay Fényfesztiválon, amelyet június 27. és 30. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-t.

Magyar csapat nyerte a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestőversenyét

2018.07.02

A magyarországi Fluid csapata Seven című alkotásával nyerte meg a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestőversenyének első díját Pécsett.

Háromdimenziós fényfestés és utcaszínház is lesz a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

2018.05.29

Kultúra

Háromdimenziós fényfestéssel, utcaszínházi előadásokkal és zsonglőrtalálkozóval készülnek a szervezők a június 28. és július 1. közötti pécsi Zsolnay Fényfesztiválra - mondta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) programigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Már lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál mapping versenyére

2018.03.28

Már lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb attrakciójára, a Zsolnay Light Art nemzetközi mapping versenyre, amelyen a pécsi székesegyház homlokzatára kell háromdimenziós épületvetítést tervezni.

Nemzetközi utcaszínházi és -cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál

2018.02.06

Nemzetközi utcaszínházi és utcai cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület - közölte kedden a pécsi eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (ZSÖK).

Csütörtökön kezdődik és négy napon át több mint száz programot kínál a pécsi Zsolnay Fényfesztivál

2023.07.05

Helyi hírek

 Az eseményt rendező pécsi rendezvényszervező társaság, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez eljutatott közleménye szerint csütörtöktől az éj leszállta után hazai és külföldi fényművészek épületvetítései, helyszínspecifikus fényalkotásai láthatók Pécsen.

Több mint száz programmal várják a júliusi Zsolnay Fényfesztivál látogatóit Pécsen

2023.05.03

Helyi hírek

Több mint 100 programmal, nemzetközi fényfestőversennyel, meghökkentő fényinstallációkkal várják a látogatókat július 6. és 9. között Pécsen, az immár hetedik alkalommal megrendezett Zsolnay Fényfesztiválon - közölték a szervezők a rendezvényt bemutató szerdai pécsi sajtótájékoztatón.

Százezer látogatója volt a pécsi Zsolnay Fényfesztiválnak

2022.07.13

Helyi hírek

Spanyolország Los Romeras csapata nyerte meg a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőversenyt, amelynek döntősei a pécsi székesegyház homlokzatát "keltették életre".

Több mint száz program a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon júliusban

2022.06.06

Helyi hírek

A pécsi belváros 19 helyszínén - a Fény útján - láthatók majd fénylátványosságok, így fényfestés ragyogja be Pécs ikonikus tereit, épületeit, mint a dzsámi, a Jókai tér vagy a Pécsi Nemzeti Színház, de emellett fényköntöst kapnak olyan új helyszínek is, mint az új Pécsi Vásárcsarnok.

Elkezdődött a pécsi Zsolnay Fényfesztivál

2021.10.01

Helyi hírek

New York, Hong Kong, Amszterdam és Toronto után Magyarországon a Zsolnay Fényfesztiválon debütál a Talking Heads (Beszélő fejek) című grandiózus fényalkotás is.

Két nagy fesztivál is lesz Pécsen szeptemberben

2021.09.11

Kultúra

A Pécsi napokra színes programsorral készülnek a pécsi kulturális negyedben szeptember 22. és 27. között. A Zsolnay Fényfesztivál programjai pedig szeptember 30. és október 3. között színesítik a pécsi belvárost.

Elmaradnak a pécsi Zsolnay Fényfesztivál korábbi években megszokott programjai

2020.04.16

Kultúra

Idén nem a szokásos formájában valósul meg a nyárra tervezett, korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó pécsi Zsolnay Fényfesztivál - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdán az MTI-t.

Mintegy 170 program a 4. Zsolnay Fényfesztiválon

2019.05.17

Kultúra

Mintegy 170 ingyenes programot - köztük fényfestéseket, fényinstallációkat, utcaművészeti produkciókat és koncerteket - tartanak a 4. Zsolnay Fényfesztiválon, amelyet június 27. és 30. között rendeznek meg Pécsen - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) csütörtökön az MTI-t.

Ma kezdődik a 3. Zsolnay Fényfesztivál Pécsen

2018.06.28

Kultúra

Mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre csütörtöktől vasárnapig fényfestő csapatok a 30 helyszínen mintegy 100 programot kínáló 3. Zsolnay Fényfesztiválon, Pécsen.

Több mint száz program a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon

2018.05.14

Mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre Pécs belvárosában a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatai június 28. és július 1. között.

Nemzetközi utcaszínházi és -cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál

2018.02.09

Nemzetközi utcaszínházi és utcai cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület - közölte kedden a pécsi eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (ZSÖK).

Csaknem 60 ezren vettek részt a Zsolnay Fényfesztiválon

2017.07.03

A Széchenyi tér felett 30 méter magasan repülő légtornászok, 26 helyszínen zajló fényalkotások, szabadtéri koncertek és újcirkuszi előadások szórakoztatták a látogatókat - olvasható a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-nek hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.