2024.02.28, Szerda

Közműveket és utat épít Komló Önkormányzata

MTI

2018.03.08. 14:54

Közműveket és utat épít a komlói önkormányzat a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti területre. Az európai uniós forrásból elkészülő Határ út mellett kialakítandó ipari telkeken új, munkahelyteremtő vállalkozások telepedhetnek meg.

A napokban aláírta a szerződést a közbeszerzésen nyertes Wolfbau Team Kft.-vel a komlói önkormányzat a Határ úti építkezés megkezdéséről. A körtvélyesi lakóteleptől nyugatra fekvő területen ezzel egy régóta tervezett beruházás indulhat meg. Az itt elterülő, önkormányzati tulajdonú fölterület ugyanis ideális terep új, munkahelyteremtő beruházásokhoz – amennyiben a szükséges feltételek rendelkezésre állnak.
 
A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyerte meg a szükséges összeget, amiből az alapinfrastruktúra kiépítését finanszírozni tudják. A most aláírt szerződés értelmében a kivitelező megépíti a Határ úton a vízvezetéket és a szennyvízcsatornát, valamint egy hét méter széles, aszfaltos utat. A projekt része a szükséges műtárgyak: aknák, átereszek, árkok továbbá az út melletti járda és közvilágítás elkészítése is. A munka költségvetése megközelíti a 170 millió forintot, a befejezésre egy év áll rendelkezésre.

„A munkahelyteremtés a város egyik legfontosabb célkitűzése évek óta. Sajnos jelenleg már csak nagyon kevés olyan önkormányzati tulajdonú ingatlanunk van, amelyet a potenciális beruházóknak felajánlhatunk. A Határ úti projekt ezért nagyon fontos Komló számára, mert a jövőbeli fejlődés alapjait rakjuk le vele. A következő lépés pedig újabb cégek Komlóra csábítása lesz, akik tovább javíthatnak a város foglalkoztatási helyzetén” – értékelt Polics József polgármester.

AktuálisTOPútépítésközműépítésKomló uniós forrás