2024.06.16, Vasárnap
Pétáv: két és félmilliárdból fejlesztik a pécsi távhőrendszert
Pixabay - illusztráció

Pétáv: két és félmilliárdból fejlesztik a pécsi távhőrendszert

MTI

2018.03.09. 14:22

Két és félmilliárd forintos beruházással - fele részben európai uniós forrásból - fejleszti a baranyai megyeszékhely távhőrendszerét.

A közlemény szerint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból (KEHOP) csaknem 1 milliárd 250 millió forinttal támogatott projekt során 167 új, korszerű hőközpont létesül és mintegy 11 kilométer előre szigetelt vezeték épül jövő szeptemberig.

A már megvalósult fejlesztésekről felemlegették, hogy februárban korszerű, környezetbarát és megújuló alapú távhőre csatlakozott a jelenleg is épülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia, a Pécsi Tudományegyetem egy kollégiuma, továbbá egy 80 lakásból és 12 irodahelyiségből álló belvárosi társasház. Ehhez 68 millió forint értékű beruházással 1700 kilowatt teljesítménnyel bővült Pécs távhőellátása, amivel évi mintegy 375 tonnával lesz kevesebb a széndioxid-kibocsátás.

A további fejlesztés keretében a Pétáv által üzemeltetett földgáztüzelésű kazánnal ellátott öt épületet is távhőre csatlakoztatnak - áll az írásos összegzésben.

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)PécsAktuálisfejlesztésPétáv