2024.06.25, Kedd
Helyitermék-raktár létesül a baranyai Cserdiben
Pixabay - illusztráció

Helyitermék-raktár létesül a baranyai Cserdiben

MTI

2018.04.06. 14:12

Helyitermék-raktárat, hűtőházat, csomagolót is magába foglaló logisztikai bázist létesít Cserdiben 250 millió forintos európai uniós forrásból az önkormányzat.

A község egyedülálló terméke, a cigánylecsó zöldség-alapanyagainak tárolásához is használják majd a mintegy 400 négyzetméter alapterületű létesítményt - mondta Bogdán László (független) polgármester.

Ismertetése szerint budapesti éttermeket fognak kiszolgálni zöldségekkel innen, a hűtőház a község 50-60 kilométeres körzetében egyedülálló lesz, és hat embernek ad majd munkát.

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közgyűlésének fideszes elnöke úgy fogalmazott: könnyű volt megítélni a projekt megvalósításához szükséges pénzt, ugyanis az ötlet jó, a pályázat pedig valóságalapú. A Baranya 4-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje hangsúlyozta azt is, hogy a Cserdiben készülő termékek prémium minőségűek.

A tervek szerint még ebben az évben elkészül az új logisztikai központ.

A település önkormányzata több mint 1,1 hektár területen termel számtalan paprika- és paradicsomfajtát, és korábban gondot okozott a tárolásuk, indokolta a beruházás szükségességét a településvezető. Évente mintegy 130 ezer kilogramm zöldséget termelnek, harminc étteremmel vannak kapcsolatban - fűzte hozzá.
 

AktuálisBaranya megyeCserdiHelyitermék-raktár