2024.04.25, Csütörtök

Önkéntes nap a Pécsi Állatkertben

pecszoo.hu

2018.04.26. 13:17

Parkszépítésre várja a családokat és a diákokat a Pécsi Állatkert!

Első alkalommal hirdeti meg a Pécsi Állatkert Önkéntes Napját, ahová a vállalkozó kedvű családokat hívjuk meg, hogy vegyenek részt az állatkert szépítésében, parkosításában.

Az utóbbi időben számos fa-, bokorcsemetéhez, és virágokhoz jutott az intézmény, és a hirtelen beköszöntött tavasznak köszönhetően sürgetővé vált ezeknek az elültetése a közel 4 hektáros területen.  Szintén szükségessé vált az Állatkert területén található padok és egyéb, fából készült eszközök átfestése, megszépítése.

A munkálatokhoz szükséges eszközöket mi biztosítjuk a 14 év feletti résztvevőknek.

Az önkénteseket május 5-én, szombaton várjuk 9 órakor a főépület aulájában. A jelentkezők a regisztrációs jegy befizetését követően (200 Ft/fő, hogy a biztosítás is rendben legyen) karszalagot kapnak, és a munka végeztével vendégül látjuk őket egy menüre üdítővel, kávéval együtt. Miután mindenki kifújta magát a nap végéig a családok további programokban vehetnek részt kötetlenül. Részesei lehetnek a Vad találkozások programsorozatnak is, ahol többek között borjúfóka tréninget, a krokodilok etetését és az amerikai bölények etetését tekinthetnek meg, utóbbi program a látogatók bevonásával zajlik.

 

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a program regisztrációhoz kötött, melyre csupán 7család és 15 egyéni jelentkező előzetes bejelentkezését tudjuk fogadni, mivel ennyi főt tudunk megfelelő eszközzel ellátni, továbbá koordinálni.

Az eseményre május 2., 14 óráig lehet jelentkezni a [email protected] e-mail címen.

Kérjük a jelentkezésénél tüntessék fel a család létszámát, a részvevők neveit és életkorait, hogy ennek megfelelően tudjuk szétosztani a részvevőket a kísérő és segítő kollégák között. Megkérjük Önöket, hogy pici gyermekkel ne jelentkezzenek lehetőség szerint a programra.

Megfelelő öltözékben érkezzenek, a csomagokért nem tudunk felelősséget vállalni és csupán a 14 év feletti személyeknek tudunk biztosítani szerszámot. Ezzel kapcsolatban kérjük megértésüket!

Az együttműködést köszönjük! - Pécsi Állatkert

PécsAktuálisPécsi ÁllatkertÖnkéntes nap