2024.03.19, Kedd

Kreatívak a baranyai gyerekek

Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.22. 19:35

Rengeteg alkotás érkezett be az egész megyéből az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt Alkotói pályázatra. A nyertesek munkái jutnak tovább az országos versenyre.

Csütörtökön hirdették ki a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon az Alkotó pályázat 2018 megyei eredményeit. A zsűri az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként három-három alkotást díjazott.

Az első helyezettek munkái automatikusan részt vesznek az országos versenyben is, ahol a fődíj egy családi balatoni nyaralás lesz, a további nyertesek pedig a Fővárosi Állat- és Növénykertbe kapnak családi belépőt. A megyei díjazottak ajándékát Karsa Róbert tű. ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a diákoknak.

Karsa Róbert elmondta, a pályázat célja az volt, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásokon keresztül mutassák be, miként képzelik el a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. Az igazgatóhelyettes kiemelte, nagyon sok pályázat érkezett be az Igazgatóságra, és nehéz volt választani a jobbnál jobb művek közül.

A díjazottakat az ajándékcsomagon túl egy meglepetés is várta az eredményhirdetés végén. Borteleki Gábor tű. főhadnagy a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság megbízott parancsnoka körbevezette a diákokat és kísérőiket a laktanyában, megnézhették a tűzoltók felszereléseit, beülhettek a fecskendőbe és még a gyorsbeavatkozó sugár használatát is kipróbálhatták.

 

 

AktuálisBaranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságalkotói pályázat