2024.04.25, Csütörtök
Rendőr Szakmai Verseny – Baranya megyei döntő
police.hu

Rendőr Szakmai Verseny – Baranya megyei döntő

police.hu

2018.05.03. 22:01

A legjobb eredményt elért versenyzők vehetnek részt júniusban az országos döntőn.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2018. május 2-án Pécsett rendezte meg a Rendőr Szakmai Verseny megyei döntőjét, amelyen a városi rendőrkapitányságok és a rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának versenyzői vettek részt.

Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Baranya Autósiskolában ünnepélyes keretek között nyitotta meg a rendezvényt, majd kezdetét vette a karos forgalomirányításból, valamint autós és motoros kategóriákból álló verseny.

A résztvevők először KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a Megyeri út és a Móra Ferenc utca kereszteződésében a forgalomirányító jelzőlámpák kikapcsolása után karos forgalomirányításban mérték össze tudásukat. Az autós és motoros kategória gyakorlati feladatait az autósiskola telephelyén felállított ügyességi pályán hajtották végre a versenyzők.

A motorkerékpárosok között Gazsi János rendőr zászlós, a rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának baleseti helyszínelője végzett az első helyen. A gépkocsivezetők versenyében Szauer Gergő rendőr főtörzsőrmester, a Mohácsi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, a karos forgalomirányításban pedig Lang Tamás rendőr törzszászlós, a Pécsi Rendőrkapitányság Uránvárosi Rendőrőrsének szolgálatparancsnoka nyújtotta a legjobb teljesítményt. Ők képviselhetik majd Baranya megyét az országos döntőn, amelyet 2018. június 5-e és 7-e között rendeznek meg Gyulán.

PécsAktuálisBaranya megyeRendőr Szakmai Versenymegyei döntő