2024.03.05, Kedd
Pécsi tűzoltók az ország legjobb tűzoltó gépjárművezetői között
baranya.katasztrofavedelem.hu - Közlekedésbiztonsági verseny

Pécsi tűzoltók az ország legjobb tűzoltó gépjárművezetői között

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.06.08. 14:36

A katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat azon a versenysorozaton, amelynek végén, a megyei versenyeket, majd az öt regionális fordulót követően országos győzteseket hirdettek.

A zsámbéki Driving camp vezetéstechnikai centrumban június 5-én megrendezett Országos Közlekedésbiztonsági Verseny döntője végeztével a Baranya megyei tűzoltók második helyen végeztek a tűzoltó gépjárművezetői kategóriában.

A verseny tavaly a hagyományteremtés céljával indult, azért, hogy létrejöjjön egy olyan, a gépjárművezetést népszerűsítő versenysorozat, ami ráirányítja a figyelmet a balesetmentes vezetés fontosságára. A versenyfeladatok megoldását követően dőlt el, hogy idén ki érdemli meg a „Katasztrófavédelem legjobb tűzoltó gépjárművezetője 2018”, valamint a „Katasztrófavédelem legjobb ügyintéző gépjárművezetője 2018” elismerő címet.

Az országos döntőbe a készenléti szer gépjárművezetői, valamint személygépjármű ügyintézői kategóriában összesen hatvan kolléga jutott be, a teljes versenysorozatban összesen nyolcszázan vállalkoztak arra, hogy összemérjék tudásukat a többi indulóval.

A kollégák elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, a szervezők ezeket úgy állították össze, hogy igazodjanak az elmúlt időszakban bekövetkezett balesetekhez, mutassák meg azok elkerülésének lehetőségeit, így például a versenyzőknek bizonyítaniuk kellett, mennyire ismerik az elsőbbségadás és a megkülönböztető jelzés használatának szabályait, milyen ügyesen tolatnak, manővereznek szűk helyen, vagy tudják uralni járművüket, ha hirtelen, éles kormánymozdulatra van szükség.

Az országos döntőn Kovács Péter tűzoltó törzsőrmester és Gubik Géza tűzoltó törzsőrmester a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságról képviselete a megyét és az igen előkelő második helyezést érték el.

PécsAktuálisBaranya megyetűzoltósággépjárművezetőOrszágos Közlekedésbiztonsági Verseny