2024.04.27, Szombat

Rendet ígérnek Mohács sétálóutcájában

mohacs.hu

2018.06.25. 15:00

Szekó József kezdeményezésére a sétálóutcai vendéglátóhelyek üzemeltetői és Dr. Garamvári Gábor rendőrkapitány nemrég közös megbeszélést tartottak a Városházán.

Mohács polgármestere a találkozó során kérte a vendéglátóhelyek képviselőit, hogy a hivatallal és a rendőrséggel együtt találjanak megoldást a sétálóutcában elsősorban pénteken és szombaton éjszaka tapasztalható áldatlan állapotok megszüntetésére.
A vendéglátósok döntő többsége egyetértett a kezdeményezéssel és ígéretet tettek, hogy a maguk vendéglátóhelyén jobban figyelnek a vendégek viselkedésére, betartják az üzletük és a teraszuk nyitvatartási idejét, emellett több figyelmet szentelnek a környezetük tisztaságának.

A rendőrkapitány bejelentette: a belvárosban gyalogos rendőrök folyamatosan járőröznek a Dunától a sétálóutca végéig a hétvégi éjszakákon, arra figyelve, hogy ne zavarják a vendégek szórakozását. Rendőri vezetőnk javaslatára a kávézók, éttermek, bárok képviselői saját költségen őrző-védő szolgálatot alkalmaznak a problémás időtartamokban, hogy az utcán randalírozó, hangoskodó, szemetelő fiatalokat megfékezzék, s ha szükséges, ehhez a rendőrség segítségét is igénybe vehetik. Az őrzés kiterjed a vendéglátóhelyek működésére is.
Remélik, hogy az egyeztető megbeszélés eredményeként biztosítható lesz a sétálóutcában a kulturált szórakozás lehetősége, s a környéken lakók nyugalmát, pihenését sem zavarja meg semmi.

AktuálisBaranya megye Mohácssétálóutcarend