2024.04.18, Csütörtök

Főigazgató-váltás a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont élén

pte.hu

2018.07.14. 19:10

Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója közel húszéves könyvtárvezetői pályafutását követően június 30-tól nyugdíjba vonult.

Július 1-től a könyvtár új főigazgatója Szeberényi Gábor, aki 1999 óta a könyvtár munkatársa, 2014 óta a Digitális Tartalomszolgáltatási Osztály vezetője, majd 2017-től a Könyvtár stratégiai és innováció főigazgató-helyettese volt.

Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes 1999-től volt a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója. Irányításával az elmúlt másfél évtizedben a könyvtár az ország egyik vezető felsőoktatási szakkönyvtárává vált. Fischerné Dárdai Ágnes kiemelkedő szerepet játszott az „Európa Kulturális Fővárosa 2010” projekt keretében megépült Tudásközpont szakmai koncepciójának kidolgozásában és a 21. századi színvonalat megcélzó szakkönyvtári infrastruktúra létrehozásában. Nevéhez fűződik a Pécsi Egyetemtörténeti Múzeum életre hívása, továbbá a „Per Aspera ad Astra” című egyetem- és művelődéstörténeti folyóirat megalapítása. Főigazgatói működése idején, 2016-ban a könyvtár elnyerte a „Minősített Könyvtár” címet.

A PTE szenátusa Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnesnek, 2018 júniusában „professor emerita” címet adományozott.

A PTE rektora 2018. július 1-től Szeberényi Gábort bízta meg az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatói teendőinek ellátásával.

PécsAktuálisBaranya megyePTE főigazgató-váltásPTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont