2024.04.14, Vasárnap

Még szorosabb lesz az együttműködés a PTE és Pécs városa közt

univpecs.com

2018.07.10. 16:30

Közös javaslatok a szolgáltatásfejlesztésre, szinergia a sport terén és a hallgatói munkavállalási lehetőségek tárházának bővítése – ezek mentén hoz létre közös munkacsoportokat a város és az egyetem.

Miseta Attila, a PTE hétfőtől regnáló rektora Hoppál Péter országgyűlési képviselővel a professzor mandátumának harmadik napján folytatott egyeztetést.

„Azon dolgozunk, hogy hogyan koordináljuk hatékonyabban a város és az egyetem együttműködését. Néhány apró lépést már meg is beszéltünk, az elkövetkezendő hetekben ezek kivitelezése is megtörténik majd.” - jelentette ki a rektor. „Áttekintettük a lehetséges új együttműködési pontokat, és ezekben olyan új paradigmával kecsegtető programokat találtunk, melyek valóban érdemben járulhatnának hozzá ahhoz, hogy mind a város mind az egyetem, nagyobb léptékben fejődhessen. A feltételek eddig is adottak voltak, de most fontos programok deklarálása történt, melyek érdemi, tartalmi, operatív együttműködést jelentenek.” - tette hozzá Hoppál Péter.

 

 

„Meggyőződésem, hogy az egyetemen és az egyetemen kívül a városban számos tehetség van, akiket azokon a területeken kell alkalmazni, ahol ki tudják élni tudásukat és még örömüket is lelik benne. Arra kell törekedni, hogy minden egyetemi dolgozó és minden pécsi megtalálja azt a kibontakozási lehetőséget, amelyben a legsikeresebb lehet.” - összegezte Miseta Attila az első irányvonalat.

Az egyetem és város közötti sportszinergia kimunkálásán is dolgozni fognak. Kiemelték, hogy fontos, hogy a sport facilitások fenntarthatók is legyenek. Mindkét fél meggyőződése, hogy a szinergia is erősítené a pécsi öntudatot.

A hallgatói munkalehetőségek tárházának bővítése is kiemelt pont, ezzel is próbálják itt tartani a PTE volt hallgatóit a régióban. Miseta Attila rektor arra is utalt, hogy új irányok és lehetőségek nyílhatnak meg abból kifolyólag is, ha az alkalmazott kutatásokkal foglalkozó dolgozóknak lehetőségük van összekapcsolódni a helyi ipari szereplőkkel.

A sajtótájékoztató másnapján, július 5-én tervezik a munkabiztosságok létrehozását a város és az egyetem delegáltjaiból.

 

PécsAktuálisBaranya megye együttműködésPTE