2024.04.25, Csütörtök

Szaporcán rendezik a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenyét

ddnp.hu

2018.07.24. 19:10

2018. augusztus 11-én, szombaton kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye a Harkány közelében található Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban.

Az egész napos rendezvény nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a nagyközönség megismerkedjen a régi pásztor-hagyományokkal, izgalmas versenyen tapasztalja meg a juhászok romantikusnak tűnő, ám valójában kemény, nagy odafigyelést és komoly szaktudást igénylő munkáját. A nap fő attrakciója során a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A megmérettetésen fontos szempont hogy a kutyák és gazdáik hogyan tudnak együttműködni, miként oldják meg a juhok végigvezetését az akadályokkal nehezített útvonalon. A verseny mellett ösztönpróbát – terelési képességvizsgát – is fognak tartani olyan pásztorkutyák részvételével, amelyek még nem kerültek juhok közelébe.

A kutyás programok mellett a rendezvényre ellátogató vendégek változatos programokon vehetnek részt a nap folyamán: lesz íjászat, fafaragó bemutató, NATURA2000 információs stand, helyi termékek bemutatója vásárlási lehetőséggel, gyereksarok, tárlatvezetés a Dráva természeti értékeit és kultúrtörténeti érdekességeit bemutató kiállításon, szakvezetések a Hagyományos Gazdálkodás tanösvényen, valamint lehetőség lesz a régi magyar háziállatokat bemutató major megtekintése is.
Kedvcsináló fotók (2017): https://www.flickr.com/photos/dunadrava/albums/72157685920695440


A versenyre és a képességvizsgára való nevezés az alábbi szempontok szerint lehetséges:

1. Terelőverseny MEOESZ szabályok szerint
Részvétel kizárólag online nevezéssel (augusztus 8-ig)

2. Terelési képességvizsga
2.a) FCI NHAT terelési ösztönpróba kizárólag online nevezéssel (augusztus 8-ig)
2.b) MEOESZ ösztönpróba online nevezéssel (augusztus 8-ig), de ebben az esetben helyszíni nevezés is lehetséges.

Online nevezés: http://magyarpasztorkutya.weebly.com/nevezeacutesek.html

Nevezési díjak:
Terelőverseny: 3.000 Ft
Képességvizsga: 3.500 Ft
A fizetés a helyszínen történik.

AktuálisBaranya megyeŐs-Dráva LátogatóközpontSzaporcaMagyar Pásztorkutyák Terelőverseny