2024.04.24, Szerda

Coop Rally Baranyában is

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.09.21. 18:30

Az idén immár 13. alkalommal rendezték meg a Coop Rally-t, amelynek keretében a Coop üzletlánc – több mint száz beszállító és üzleti partnerével együtt – a magyar élelmiszeripar versenyképességére hívta fel a figyelmet. A baranyai állomásokon dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott is köszöntötte a résztvevőket.

Az idei szakmai program Nyugat-Magyarországon nyolc gyártót és forgalmazót – köztük tésztagyárat, papíripari üzemet, borászatot, ásványvíz-, üdítőital és szeszesital gyártót – érintett. A biztonságos és jó minőségű hazai élelmiszeripari termékek és azok vásárlásának fontossága állt az idei évi Coop Rally fókuszában is, melynek baranyai állomásaira szeptember 13-án érkeztek meg a résztvevők.

Baranya megyében elsőként a Mohács melletti MCS Vágóhíd Zrt. fogadta az élelmiszeripari ágazat egyik legnagyobb seregszemléjének szereplőit. Az itt tartott sajtótájékoztatón Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja, Bognár Lajos, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára, Pókos Gergely, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója, Szekó József mohácsi polgármester és dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott szólt a szakma képviselőihez. Mindannyian hangsúlyozták, a magyar élelmiszeripar eredményessége nemcsak a fogyasztói elégedettség, a kiváló minőségű termékek, hanem munkahelyteremtés miatt is fontos.

A Coop Rallyhoz az idei évben a kisharsányi Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet is csatlakozott. Az itt tartott sajtótájékoztatón Debreczeni Mónika birtokigazgató és Léber Gábor, Kisharsány polgármestere méltatták a hazai termékek minőségét, a családi gazdaságok elhivatottságát, illetve hangsúlyozták a vásárlói tudatosság fontosságát.

AktuálisBaranya megyeélelmiszeriparCoop RallyCoop