2024.07.18, Csütörtök
Hangfoglaló Program: klubtámogatás ötödször
Hangfoglaló Program - Facebook: Művészetek Völgye

Hangfoglaló Program: klubtámogatás ötödször

MTI

2018.09.03. 18:30

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Hangfoglaló Program könnyűzenei koncerthelyszíneknek szóló pályázatát a klubtámogató alprogram keretében. A rendelkezésre álló keretösszeg 210 millió forint.

A kiírásra a 2018/2019-es évadban könnyűzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan működő fővárosi, vidéki és határon túli helyszínek jelentkezhetnek. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) honlapján keresztül október 10-ig várják a pályázatokat - közölte a Hangfoglaló Program hétfőn az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézték, az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program az első évadban még csak a fővároson kívüli helyszíneknek szóló pályázat jelent meg, majd a másodiktól kezdve a határon túli magyarlakta területek koncerthelyszínei is jelentkezhettek. Két évaddal ezelőtt megjelent az első kiírás a fővárosi klubélet szereplői számára, így az utóbbi két évben már mindhárom terület támogatáshoz juthatott.

Az évadban 210 millió forint áll a klubok rendelkezésére, ami azt jelenti, hogy az NKA a Hangfoglaló Programon keresztül eddig mintegy 800 millió forintot támogatást nyújtott az olyan kluboknak, ahol magyar zenekarok kapnak rendszeresen lehetőséget élőzenei, belépőjegyes koncertek megtartására.

Az NKA honlapján három altémában érhető el a pályázat: külön keret áll rendelkezésre a fővárosi, a vidéki és a határon túli pályázók számára. A legnagyobb összegre, 145 millió forintra a vidéki klubok jelentkezhetnek, a fővárosi koncerthelyszínek pályázataira 50 millió forintot irányzott elő az NKA, míg a határon túli intézmények számára 15 millió forintot.

A támogatásban részesülő klubok az eddigiekhez hasonlóan idén is olyan belépőjegyes koncertekre kaphatnak pályázati forrást, amelyeken élőben hallhatók a magyar formációk. Az elnyert támogatás nagyobbik részét a zenekarok fellépti díjára, kisebb hányadát az adott koncertek promóciójára fordíthatják. A pályázatok beadására egy hónap áll rendelkezésre, a határidő október 10. éjfél.

AktuálispályázatHangfoglaló ProgramkönnyűzeneklubtámogatásNemzeti Kulturális Alap