2024.05.18, Szombat

A PTE a legsportosabb egyetem!

univpecs.com

2018.11.25. 05:00

Idén a Pécsi Tudományegyetem nyerte el az Év Legsportosabb Egyeteme 2018 Díjat Magyarország nagyegyetemei közül, melyet a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) ítélt oda. Hári József, a PTE OIG SportIroda vezetője november 22-én vehette át az ezzel járó elismerést Budapesten.

Hogy mi kell egy ilyen címhez, mely az egyetemi szabadidősport legrangosabb díja,? Például rengeteg rendezvény, ami megmozgatja a sportolni vágyókat, de a Sportiroda kitartó munkája mellett arra is szükség volt, hogy sok-sok PTE-s hallgató sportoljon.

 

 

Versenysport? PTE

A 2017/18-as tanévben a Pécsi Tudományegyetem - a különdíj kategóriában - az összpontszámok alapján a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) intézményi pontversenyében második helyet érte el. Ez az egyetemi versenysport legrangosabb különdíja, melyet Péley Bernadette oktatási rektorhelyettes vett át a rendezvényen.

 

 

Eredményes sportolók? PTE

Ugyanezen a napon a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség az „Év Egyetemi Sportolója” díjakat is átadta. E téren is büszke lehet minden PTE-s, hiszen az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet Galambos Ramóna (birkózás), Kiszli Vanda és Lelovics Dávid (mindketten kajak-kenu) is kiérdemelték.

Mindhárom sportoló hosszú múltra és sok eredményre tekinthet vissza. Hogy csak néhány ideit idézzük fel: Kiszli Vanda idén aranyat szerzett a maratoni kajak-kenu vb-n, Lelovics Dávid kenu kettesben nyert aranyat az egyetemi és főiskolai kajak-kenu világbajnokságon augusztusban, Galambos Ramóna pedig az egyetemi-főiskolai birkózó világbajnokság Brazíliában rendezett idei versenyén lett aranyérmes.

AktuálisPTE legsportosabb egyetemMEFS