2024.04.26, Péntek
Baranya megyében is megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló konzultáció
katasztrofavedelem.hu - illusztráció

Baranya megyében is megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló konzultáció

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.11.08. 15:00

Idén is meghirdette a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A tegnap kezdődött háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát. Baranya megyében a tegnapi napon sajtótájékoztatóval vette kezdetét a társasházak tűzvédelmét előtérbe helyező konzultáció.

A sajtótájékoztatón Vetusinszki Balázs tű. alezredes, pécsi kirendetségvezető, Jenczer András tű. főhadnagy, hatósági osztályvezető fogadta a sajtó képviselőit. A tájékoztatón elhangzott, hogy november 6. és 8. között minden nap 10 és 16 óra között a megye négy katasztrófavédelmi kirendeltségén várják mindazokat, akik a társasházak tűzvédelmével kapcsolatosan kérdést tennének fel a hatóság részére.

A kirendeltségvezető elmondta, hogy a rendezvény célja, hogy megelőzzük a háztartásokban keletkező tüzeket, illetve növeljük a társasházban élők biztonságát. A tavalyi évhez hasonlóan, az idei konzultáció is jó alkalom a társasházak képviseői, lakói számára, hogy a tűzvédelemmel kapcsolatos kérdéseiket feltehessék, ezzel jobban megismerhetik a vonatkozó tűzvédelmi szabályokat, és ők is többet tehetnek a lakóközösség biztonságáért.

Jenczer András ismertette azokat a tapasztalatokat, amelyet az éves ellenőrzések során észleltek a hatóság ügyintézői. Annak ellenére, hogy a társasházak törekednek arra, hogy a tűzvédelmi szabályokat maradéktalanul betartsák, akadnak még problémák például a menekülési útvonalra helyezett, vagy az azt korlátozó tárgyak, vagy a rácsos ajtóval elzárt közlekedők vonatkozásában is, amelyek akadályozzák egy esetleges tűz esetén a menekülést, illetve a tűzoltói beavatkozást is. A hatósági osztályvezető kihangsúlyozta, hogy a társasházakban különböző funkciójú helyiségeket a rendeltetésnek megfelelően kell használni.

A sajtótájékoztatón elhangzott hogy a rendezvény fő célja a társasházakban élők biztonságának javítása, a tüzek megelőzése, ezért bárkinek kérdése van a társasházak tűzbiztonsága terén, keresse fel a megye katasztrófavédelmi kirendeltségeit, a kollégák készséggel válaszolni fognak a kérdésekre.

AktuálisBaranya megyetűzmegelőzéstársasházak tűzvédelme