2024.04.27, Szombat
Idén is segíti a vállalkozóvá válást a Baranya Megyei Kormányhivatal
pixabay - illusztráció

Idén is segíti a vállalkozóvá válást a Baranya Megyei Kormányhivatal

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.11.10. 17:14

Az országosan is egyedülálló Önindító munkaerőpiaci programot 2013 óta minden évben kicsit megújítva, az aktuális munkaerőpiaci helyzethez igazítva – szakmai partnereivel közösen – valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Az idei évben ismét lehetőséget kapnak azok a regisztrált álláskeresők, akik vállalkozást indítanának, hogy pályázzanak a nagy hagyományokkal rendelkező programba, melyben ezúttal 20 fő vehet majd részt.

A Baranya Megyei Kormányhivatal a program keretében képzéssel és vissza nem térítendő pénzügyi támogatással is segíti a vállalkozóvá válást. A hazai forrásból megvalósuló Önindító 2018 program fontos eleme az 550 órás komplex – elméleti és gyakorlati – vállalkozóvá válási képzés, amely a sikeres üzleti működés megalapozásához járul hozzá. Emellett a résztvevők a program teljes időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, illetve vállalkozóvá válási támogatásra és vissza nem térítendő 2 millió forintos tőkejuttatásra pályázhatnak.

A program 2018. december 1. napjától 2019. november 30. napjáig tart. Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet 2018. november 20-ig.

A programmal és a jelentkezéssel kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán a (72) 896-035-ös telefonszámon, valamint [email protected] e-mail címen.

AktuálisBaranya Megyei KormányhivatalmunkaerőpiacvállalkozóÖnindító 2018 program