2024.04.14, Vasárnap
Napelemekkel korszerűsítenek a komlói óvodák
pexels - illusztráció

Napelemekkel korszerűsítenek a komlói óvodák

MTI OS

2018.11.03. 05:00

Tovább folytatódik az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése Komlón. A kilenc ingatlant, közte több óvodát is érintő projekt több mint 155 millió forintból, teljes egészében uniós forrásból készül el a következő másfél évben.

Kilenc épületet érintő nagyszabású energiahatékonysági projekt rajtolt el a napokban Komlón. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert, összesen több 155 millió forintos európai uniós támogatásból teljes szigetelésen és fűtéskorszerűsítésen esik át a Vörösmarty utcában található hajléktalanok éjjeli menedékhelye. Az épület új ajtókat és ablakokat kap, szigetelés kerül a falakra és a födémre, emellett beépítenek a szakemberek egy energiatakarékos kondenzációs kazánt, új radiátorokkal, szivattyúkkal és szabályzókkal együtt. Hasonló beruházásra kerül sor a szennyvíztisztító telep kezelőépületében, valamint a Fűtőerőmű városközponti irodaházában is.
A projekt második felében pedig napelemes rendszereket telepítenek több ingatlanra, köztük a város valamennyi óvodájára és a hajléktalanszállóra is. A 3-9 kWp közötti teljesítményű eszközökkel jelentősen csökkenthető az épületek energiafelhasználása, ami a városnak pénzben is érdemi megtakarítást hoz majd.
„A környezetvédelmi és takarékossági célú korszerűsítések több éve folynak a városban, már eddig is több százmilliós nagyságrendű külső pályázati forrást tudtunk bevonni erre a célra. A mostani lépcsőben egyelőre csak a támogatási szerződés megkötésénél tartunk, az érdemi munka jövőre kezdődhet el. A befejezésre pedig közel két évünk lesz, hiszen a határidő csak 2020 közepe – foglalta össze Polics József polgármester.

AktuálisóvodaTOPnapelemKomló energetikai korszerűsítés