2024.04.16, Kedd
A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét vették fel a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái
Rátgéber Kosárlabda Akadémia - Facebook: A pályák névadó ceremóniája, büszkeségeink mezeinek felavatása 2018.12.02-án.

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét vették fel a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái

MTI

2018.12.03. 14:00

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét kapták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái szombaton a baranyai megyeszékhelyen működő intézmény szombati ceremóniáján.

Az eseményen elhangzott: az akadémia első centerpályája a tragikus buszbalesetben elhunyt Fűzy Ákos (1963-2013) kosárlabdaedző nevét viseli szombattól.     

A második pályát Egyed Mihály (1931-2011) testnevelő tanárról és kosárlabdaedzőről, a harmadikat pedig a PVSK női kosárlabdacsapatának örökös kapitányáról, a szintén közlekedési balesetben tragikusan fiatalon életét vesztő Horváth Judit (1963-1997) háromszoros magyar bajnok irányítóról nevezték el.     

A méltatásokat követően Rátgéber László mesteredző azt mondta: a névválasztások célja, hogy ezeken a pályákon játszó és nevelkedő gyerekek azokat az erkölcsi és szakmai normákat kövessék, mint Fűzy Ákos, Egyed Mihály és Horváth Judit.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a többi között arról beszélt, hogy ez a három név egy "nagyszerű program" kapcsán, egy helyen jelenik meg.     

A ceremónián a Nemzeti Kosárlabda Akadémia aranyjelvényével Rappai Gábort, az akadémia felügyelő bizottságának elnökét tüntették ki. Az elismerést Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára adta át.     A névadó ceremónia előtt Szentpáli Bence, az akadémia juniorcsapatának súlyos betegségben idén júliusban elhunyt játékosa tiszteletére emlékpadot és vitrint avattak.

Galéria

PécsAktuálisNemzeti Kosárlabda AkadémiakosárlabdacenterpályájaFűzy Ákos