2024.04.15, Hétfő

Baranyában is számos étterem vesz részt a Bárány napokon

barihus.hu

2018.12.07. 09:07

A bárány- és juhhúst igyekszik népszerűsíteni országszerte a péntektől vasárnapig tartó kezdeményezés. Pécsett a Balkán Bisztró, a Fordan Center, a Kikelet Étterem, a Blöff Bisztró és a Főtér Étterem, valamint Mohács, Sásd és Hosszúhetény étttermei csatlakoztak a rendezvényhez.

A program ötletgazdái remélik, hogy az országos kampánnyal jobban fel tudják hívni a figyelmet erre a húsfélére és fogyasztásának jótékony hatásaira. A programban résztvevők listája folyamatosan bővül, amelyről a projekt Facebook-oldalán, vagy weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Akik a hétvégén nem tudnak étterembe menni, azoknak a www.barihus.hu oldalon kínálnak a szervezők otthon is elkészíthető recepteket, valamint bővebb információkat is találhatnak itt mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a juhtartás pozitív hatásairól.

A bárányhús az iparilag előállított húsokhoz képest magasabb minőségű élelmiszer, hiszen a legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak, így jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával.

PécsAktuálismohácssásdBárány napokHosszúhetény