2024.03.29, Péntek
Beszáll a busztársaság a komlói pályaudvar felújításába
Polics József - Facebook

Beszáll a busztársaság a komlói pályaudvar felújításába

MTI OS

2018.12.14. 20:00

Hatvanmillió forint önerővel társul a Dél-dunántúli Közlekedési Központ a komlói önkormányzat buszpályaudvar-felújítási projektéhez. Így összesen 440 millió forintból lehet elkezdeni a régóta időszerű felújítást.

Komló talán legjobban várt nagyberuházása lesz a belvárosi autóbusz-főpályaudvar teljes felújítása. Az évtizedekkel ezelőtt átadott létesítmény már nem képes az utasok által elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani, ezért minden tekintetben időszerű a teljes felújítás és az átépítés. A szükséges pénz egy jelentős része már rendelkezésre áll, köszönhetően az önkormányzat sikeres TOP-pályázatának. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 380 millió forint európai uniós forrást nyert a város, amihez most további 60 milliót tesz hozzá a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK).
A város képviselőtestülete a napokban döntött az ehhez szükséges konzorciumi szerződés aláírásáról. A megállapodás szerint a buszpályaudvarnak helyet adó önkormányzati és DDKK-tulajdonú telkeket egy osztatlan közös tulajdonná egyesítik, így nem lesz jogi akadálya a projekt közös lebonyolításának.
Maga a felújítás a pályaudvar és a hozzá tartozó önkormányzati utak és zöldfelületek teljes rekonstrukcióját tartalmazza. Megújul a váróterem, a jegypénztár, a mosdók és a DDKK irodái is. A buszparkolókat a pályaudvartól délre, a Bem utca túlsó oldalára költöztetik, így biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés és több a parkosított terület.
„A város számára nagyon jó hír, hogy a busztársaság ennyire fontosnak érzi a pályaudvar felújítását és támogatni is kész. A döntésük legfontosabb nyertesei természetesen a komlóiak lesznek. A támogatási szerződést már aláírtuk, most a tervezési fázisban tartunk. Jövőre szeretnénk elkezdeni a tényleges munkát és 2020-ban átadni a vadonatúj pályaudvart az utasoknak” – ígérte Polics József polgármester.

AktuálisBaranya megyeDél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.komlói pályaudvarbuszpályaudvar-felújítás