2024.03.29, Péntek
Új bölcsőde építését készíti elő Mohács önkormányzata
pixabay - illusztráció

Új bölcsőde építését készíti elő Mohács önkormányzata

mohacs.hu

2018.12.09. 07:00

Az általános iskolákban már tapasztalható a gyermeklétszám növekedése, de a városban, ahogy évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg: eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének – mondta Szekó József polgármester az elmúlt héten tartott önkormányzati ülésen az újabb fejlesztési program előkészítésének tárgyalásakor.


Ma még kielégíti az igényeket a nyolc csoportszobás, nyolcvannyolc férőhelyes bölcsődénk, ami viszont helyben már nem bővíthető. Egy új gyermekintézmény létesítésére alkalmas helyszínnel, a Deák tér Kossuth Filmszínház mögötti területén rendelkezik a város. Itt felépíthetünk egy korszerű, a jelenleginél több szolgáltatást nyújtó, tíz csoportban kisgyermekek fogadására alkalmas bölcsődét, ami a szülők részéről gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival egyaránt könnyen megközelíthető – összegezte a témával kapcsolatos javaslatát a polgármester.



Tekintettel arra, hogy kormányzati program is adott bölcsődeépítésre, megyei keretből elnyerhető pályázati forrásból a beruházás megvalósítását reális lehetőségnek tartja Szekó József. Ennek előkészítéseként az érvényes helyi építési szabályzat módosítását hagyta jóvá a grémium, s így a Deák tér mozi mögötti részén, mint kiemelt fejlesztési területen már nem lehet akadálya az új gyermekintézmény létesítésének.

AktuálisBaranya megye Mohácsbölcsőde építés