2024.03.19, Kedd
A feltörekvő országokat vizsgáló nemzetközi egyetemi rangsor első harmadában a PTE
MTI Fotó: Sóki Tamás

A feltörekvő országokat vizsgáló nemzetközi egyetemi rangsor első harmadában a PTE

MTI

2019.01.18. 15:30

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) a 141. helyen, a legjobb magyar vidéki egyetemként került be a feltörekvő országokat vizsgáló egyik nemzetközi egyetemi rangsorba

A felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Times Higher Education Emerging (THE) Economies Rankings elnevezésű rangsora mintegy 50 országból rangsorolta több mint négyszáz legjobb intézményt. A fejlődő gazdaságként osztályozott országokból kerültek ki a figyelembe vett intézmények, "de a végső legjobb 442 közé már csak 43 ország intézményei kerültek" - ismertették.

Hangsúlyozták, a pécsi egyetem a rangsorolt intézmények első harmadában található, a legjobb magyar vidéki felsőoktatási intézményként ebben a rangsorban, s csak a Semmelweis Egyetem (67.) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (119.) előzi meg a magyarországi egyetemek közül.

A rangsor ugyanazt a tizenhárom teljesítménymutatót veszi figyelembe, mint a THE World University Rankings. Vizsgálják az egyes egyetemi erősségeket a fő tevékenységi körökben: oktatás, kutatás, tudástranszfer, nemzetközi megjelenés, láthatóság - írták.

PécsAktuálisBaranya megyePTE nemzetközi egyetemi rangsorlegjobb magyar vidéki egyetem