2024.03.28, Csütörtök
Népszerűek a komlói lakástámogatások
pixabay - illusztráció

Népszerűek a komlói lakástámogatások

MTI OS

2019.01.09. 14:30

Tizenhat család kapott összesen 12 millió forintot otthonteremtésre 2018-ban a komlói önkormányzattól.

A támogatás legfontosabb feltétele, hogy az érintettek helyi óvodákba-iskolákba járassák a gyerekeiket.
Három éve indította el saját otthonteremtési programját a komlói önkormányzat azzal a céllal, hogy megkönnyítse a helyi vagy a városba költözni akaró fiatal családok első lakáshoz jutását. Az igénylők alapesetben félmillió forintot, ezen felül gyerekenként pedig további kétszázezret kaphatnak. Felerészben vissza nem térítendő támogatásként, felerészben pedig kamatmentes kölcsönként.
„A támogatás építkezésre és használt lakás vásárlására is igénybe vehető. Akár a családi otthonteremtési kedvezmény mellé, akár attól függetlenül is lehet igényelni. Főként az alacsonyabb jövedelmű, rászoruló családokat akarjuk segíteni, ezért az elbíráláskor az egy főre jutó jövedelmet vesszük figyelembe. Ennél is fontosabb azonban, hogy a támogatott családoknak vállalniuk kell, hogy gyerekeiket komlói óvodákba és iskolákba íratják be” – foglalta össze Polics József polgármester.
A tavalyi évben 14 család kapott CSOK-hoz kapcsolódó támogatást, további ketten pedig első lakás vásárlásához vették igénybe az 500-900 ezer forint közötti pénzügyi segítséget. Az érintett családokban élő 21 kisgyerek várhatóan évekig a városi oktatási intézményekben fog majd tanulni. 
Az otthonteremtési program idén is folytatódik: a költségvetés tervezésekor beépítik az ehhez szükséges forrást. Az anyagi támogatás mellett az új lakás építését tervezők ingyenes, közművesített építési telket is kaphatnak a várostól. A részletes igénylési feltételekről az önkormányzatnál lehet érdeklődni, valamint a honlapon tájékozódni.

AktuálisBaranya megyeKomló lakástámogatás