2024.05.11, Szombat
Tetőparkolóval épít új vásárcsarnokot Mohács
illusztráció

Tetőparkolóval épít új vásárcsarnokot Mohács

mohacsiujsag.hu, magyarepitok.hu - Hegedűs Gergely

2019.02.11. 11:05

Már a térburkolatok készítésénél jár az SH-Bau, a félmilliárdos beruházásban közel 50 éves épületet cserélnek le.

Már szerkezetkészek az új épületek az újjáépülő mohácsi piacon - írja a mohacsiujsag.hu. A közbeszerzési adatok szerint a nettó 485 millió forintos beruházást a mohácsi székhelyű SH-Bau Mérnöki Kft. kivitelezi. A lap azt írja, jelenleg egyebek mellett a térburkolatokat készíti, emellett folyamatban vannak az emeleti parkoló feletti acélszerkezetek lakatosmunkái is.

A Baranya megyei város piaca az 1970-es években épült és mára korszerűtlenné vált, az amortizáció miatt egyre nehezebben volt használható.

A régi létesítmény elbontása után egy részben fedett, részben nyitott modern vásárcsarnokot alakítanak ki. Az épület tetején parkoló épül.


Áprilistól lehet használni az új piacot

A piac jelentős részét akadálymentesen lehet majd megközelíteni. A teljes földszinti területet, a zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőkamrákat, valamint a hatósági- és piacfelügyelői irodát, illetve az elsősegélynyújtó helyiséget is úgy építik meg, hogy mindenki számára könnyen elérhető legyen.

A projektet az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) keresztül finanszírozzák. A munkálatok várhatóan április végén fejeződnek be.  

építőipari cégekAktuálisvásárcsarnok MohácsSH-Bau Mérnöki Kft.piac