Megjelent a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve, amelyhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, és 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.
„Minden jel arra mutat, hogy ez a könyv egy szakácskönyv. Egy nemzetközi szakácskönyv. Ötven étel és a hozzá való borok. Ha ennyi lenne az is elég lenne a szakácskönyvbe. De ez a könyv nemcsak egy recepteskönyv. Az ételeken és a rövid történeteken keresztül megismerkedhetünk a Pécsi Tudományegyetem néhány ifjú hallgatójával, a skót felföldtől belső Afrikáig és a Karib-tengerig. Velük járjuk a Pécsre vezető utat. Ismerőseink lesznek, szinte koccinthatunk a diákokkal. Különös fűszerek és alapanyagok, népszokások, méregerős paprikák, keleti titkok, háborúk és családi ünnepségek várnak az olvasóra, ha belelapoz ebbe a nem mindennapi kalandos könyvbe.”
Könyvajánló a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazinból
A könyv 4500 Ft-os bevezető áron kapható a Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozat ideje alatt (2019. június 30-ig) az alábbi értékesítési pontokon (a listát folyamatosan bővítjük):
A Pécsi Tudományegyetem az alábbi állandó helyszínen biztosít lehetőséget a könyv 4500 Ft-os bevezető áron történő megvásárlására:
A lenti űrlap kitöltésével lehetősége nyílik a kedvezményes árú könyv lefoglalására is, melyet korlátozott számban tudunk biztosítani.