2024.04.17, Szerda
Adománygyűjtéssel segíti Mohács a súlyosan beteg Berki Nikolaszt
Gyógyulj meg Niko - adománygyűjtés Berki Nikolasz gyógyulásáért - Facebook

Adománygyűjtéssel segíti Mohács a súlyosan beteg Berki Nikolaszt

MTI OS

2019.04.28. 08:00

Berki Nikolasz negyedik stádiumban lévő neuroblastomával küzdő tíz éves mohácsi kisfiú, a Park Utcai Katolikus Általános Iskola tanulója.

Betegsége a rák egy fajtája, mely Nikolasz esetében a mellékveséből kiindulva a csontszövetet is megtámadta, áttéteket képezett a gyermek csigolyáin, medencéjén és sajnos a koponyacsontján is.
Kezelése jelenleg kemoterápiás eljárással a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályán zajlik, majd később a budapesti Szent László Kórházban kerülhet sor saját őssejtes csontvelőtranszplantációs eljárással történő gyógyítására.
Mohács városának és városvezetőinek támogatásával adománygyűjtés kezdődött a kisfiú és családja megsegítésére, a társadalombiztosító által egyébként finanszírozott kezelésen túli járulékos költségek és kiadások (havi nagyjából 300.000 Ft, mintegy egy-két éven át a kezelés befejeztéig), illetve egy esetlegesen szükségessé váló külföldi gyógykezelés anyagi hátterének megteremtésére (ez kezelési körönként akár tízmilliós nagyságrendet is kitehet).
Jelenleg Nikolasz felépülésére 20% esélyt látnak az orvosok, de az MTE 1888 korábbi futballistájaként jó fizikai felépítésének, lelki erejének, versenyszellemének köszönhetően mindnyájan abban bízunk, hogy ha valaki, ő meg tudja ragadni ezt az esélyt. Ehhez igyekszünk minden fegyvert a kis harcos kezébe adni.

Az adományokat a Mohácsért Közalapítvány Niko számára nyitott alszámlájára várjuk:
11731070-26907488

A kisfiú gyógyulása után fennmaradó összeget a család a hasonló sorsú környékbeli gyermekek és családjaik segítésére, illetve az onkológiai diagnosztika és ellátás fejlesztésére szeretné felajánlani a mohácsi és pécsi kórházi intézményekben.

AktuálisBerki Nikolaszrákkemoterápia MohácsBaranya megyePécsi Gyermekgyógyászati Klinika