2024.04.26, Péntek
Átadták a PTE nemzetközi oktatási központjának felújított épületét
MTI Fotó: Sóki Tamás - Tanterem a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktató Központjának és a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpontjának felújított épületében 2019. április 15-én.

Átadták a PTE nemzetközi oktatási központjának felújított épületét

MTI

2019.04.16. 08:00

Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási és idegen nyelvi központjának - a Modern városok program (MVP) részeként - több mint 900 millió forintból fejújított épületét a baranyai megyeszékhelyen.

Bódis József oktatásért felelős államtitkár, a PTE korábbi rektora az eseményen hangsúlyozta: az MVP az egyetem történetében új fejezetet nyitott. A fejlesztések elsősorban a pécsi orvoskaron több évtizede indult idegen nyelvi képzéseknek köszönhetők - utalt a PTE átfogó modernizációját az MVP 25 milliárdos forrásaiból megvalósító programra.

A felújítás nyomán a Damjanich utcai főépületbe költöző nemzetközi oktatási központról szólva közölte: az szerves része volt az egyetem nemzetköziesítési folyamatának, egyúttal további alapja annak, hogy a PTE-n még több külföldi hallgató tanulhasson.

 

MTI Fotó: Sóki Tamás -  A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktató Központjának és a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpontjának felújított épülete 2019. április 15-én.

 

PécsModern városok programAktuálisBaranya megyePTE nemzetközi oktatási központ