2024.06.24, Hétfő
Baleseti szimuláció Pécsett
police.hu

Baleseti szimuláció Pécsett

police.hu

2019.04.21. 08:00

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a társszervek közreműködésével közlekedési baleseti szimulációt rendezett 2019. április 12-én délelőtt Pécsett, az Expo Centerben.

Elsősorban középiskolás diákokat vártak a szervezők a „Megéri megélni?” elnevezésű rendezvényre, ahol a baleset helyszínén szolgálatot teljesítő szervek összehangolt munkáját mutatták be a társzervek közreműködésével. A rendezvényt a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára nyitotta meg, aki elmondta, hogy a baleseti szimuláción keresztül a középiskolás korosztályt leginkább érintő közlekedési magatartásokra szeretnék felhívni a figyelmet. A tanulók a balesetet előidéző és az azt követő események láncolatát, valamint az intézkedő szervek munkáját láthatták közvetlen közelről, pontosan úgy, ahogy az egy valós baleset esetén is történik. A szimulált baleset ráirányította a fiatalok figyelmét a sebességtúllépés, az ittas vezetés következményeire, a biztonsági öv viselésének fontosságára, valamint arra, hogy egy meggondolatlan döntés akár életekbe is kerülhet.

A baleseti szimuláción kívül az érdeklődők megtekinthették a közreműködők standjait is, ahol többek között baleset-megelőzési ismeretekkel gazdagodhattak, megismerkedhettek a stabil oldalfektetés, és az újraélesztés menetével, valamint kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort is.

A középiskolások az a korosztály, akik már rendelkezhetnek segédmotoros kerékpár vagy motorkerékpár vezetéséhez jogosítvánnyal, a felsőbb évesek pedig akár már személygépjárművet is vezethetnek. Fontos, hogy megfelelő meggondoltsággal és felelősségvállalással üljenek a volán mögé, hiszen saját életükön túl utasaik biztonságáért is felelnek. Az elmúlt években a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nem történt olyan halálos közlekedési baleset, amelyben fiatalok lettek volna az áldozatok. Annak érdekében, hogy ez a jövőben se forduljon elő, a baranyai rendőrök továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére, a közlekedés biztonságára.   

 

 

Galéria

PécsAktuálisBaranya megyebalesetEXPO CenterszimulációMegéri megélni?