2024.03.04, Hétfő
Ifjú katasztrófavédők versenye Pécsett
police.hu

Ifjú katasztrófavédők versenye Pécsett

police.hu

2019.04.19. 08:00

A fiatalok bűn - és baleset-megelőzési, valamint erőnléti feladatokban is összemérték tudásukat a verseny megyei fordulójában.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. április 16-án rendezte meg a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei fordulóját Pécsett, a tűzoltóság Engel János úti objektumában.

A Pécsi Rendőrkapitányság a Malomvölgyi tónál megrendezett városi forduló lebonyolításában is közreműködött április 8-án, majd felkérést kapott a megyei fordulóban való részvételre is, amelyre 5 általános és 5 középiskolás csapat jutott tovább.

A Pécsi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársa a verseny rendőrségi állomásán bűn- és baleset-megelőzési kvízkérdéseket tett fel a csapatok tagjainak, valamint a fiataloknak erőnléti feladatokat is teljesíteniük kellett meghatározott időn belül.

A háromórás verseny során a diákok a különböző társszervek állomásain számos hasznos feladatot oldhattak meg, miközben fontos tudnivalókkal gazdagodtak.

A csapatok visszajelzése alapján az egyik legkedveltebb állomás a rendőrség standja volt. 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője méltatta a csapatok lelkes részvételét, majd minden társszerv értékelte a résztvevők teljesítményét.

A rendőrségi állomáson legjobban teljesítő csapatokat a Pécsi Rendőrkapitányság mindkét korosztályban a Városi Baleset-megelőzési Bizottság által támogatott ajándékcsomaggal, különdíjjal jutalmazta.

Galéria

PécsAktuálisBaranya megyekatasztrófavédelmi ifjúsági verseny