2024.04.24, Szerda
Mohácsi érem a fogathajtón
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt - illusztráció

Mohácsi érem a fogathajtón

mohacs.hu

2019.05.27. 15:00

Kilenc sportklub kereken húsz indulója mérte össze tudását a május 12-ei, vasárnapi, immár XI. Mohácsi Fogathajtó Versenyen.

A résztvevők megyénkből és a szomszédos Bács-Kiskunból érkeztek a sportági erőpróbára. A vásártéren megtartott viadalra kellemes, igaz, időnként kissé szeles időben került sor a szép számú érdeklődő előtt. A két kategóriában meghirdetett küzdelmekbe a Mohácsi TE 1888 három hajtója kapcsolódott be: közülük, pár év visszafogottabb szereplés után, Filákovity Istvánnak jött ki legjobban a lépés (no meg a lovainak…), aki akadályhajtásban bronzérmet szerzett. Ugyanitt a szintén mohácsi Réder József tizenhatodikként, Kiss Károly tizenkilencedikként zárt. Vadászhajtásban Filákovity István kis híján megismételte délelőtti bravúrját, ám negyedik helye így is dicséretes. Klubtársai közül Réder József tizenharmadik, Kiss Károly tizenhatodik helyet szerzett e versenyszámban. Az abszolút első helyet egy hölgy, a Dunaszekcsői SE színeiben rajthoz álló Dr. Tóth Andrea szerezte meg, aki ezzel egy évre a Vándorkupát is elnyerte.

Aki további részletekre is kíváncsi, érdemes ellátogatnia a http://nevezes.fogatsport.hu/eredmenyek/fogat/index.php oldalra!

AktuálisMohácsi Fogathajtó VersenyBaranya megye Mohácsfogathajtás