2024.04.19, Péntek
Kilenc PTE-s utazik az Universiadera!
MTI Fotó

Kilenc PTE-s utazik az Universiadera!

MTI

2019.06.28. 17:01

Ünnepélyes esküt tett a július 3-14. között Nápolyban sorra kerülő 30. nyári Universiadén szereplő 160 fős magyar küldöttség az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) aulájában szerdán.

Az Universiadéra a magyar csapat tagjait 38 felsőoktatási intézmény - közte 14 külföldi - delegálja, a Pécsi Tudományegyetemet kilenc hallgató képviseli. Név szerint, sportáganként csoportosítva: Balogh Daniella, Boros Bence, Knetig Emőke (cselgáncs), Benke Sára, Szűcs Lilla, Szűcs Réka (kosárlabda), Buczkó Emma (tenisz), Csacsovszky Erik, Zerinváry Lénárd (vízilabda). Örömmel tesszük hozzá, hogy játékvezetőként Praksch Péter is szerepet kap majd a kosárlabda mérkőzéseken.

 

 

Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, a delegáció vezetője emlékeztetett arra, hogy az egykori magyar Universiade-résztvevők közül később többen lettek élsportolók, olimpiai és világbajnoki érmesek, illetve sportvezetők. Felidézte, hogy az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek. Az egyetemisták és főiskolások olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban - atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda - versenyeznek majd. Kiss Ádám örömtelinek nevezte, hogy négy csapat is indul a küzdelmekben: férfi és női vízilabdában, valamint női kosárlabdában és röplabdában. Megjegyezte, hogy röplabdacsapat az 1965-ös budapesti Universiade óta először indul az egyetemisták olimpiáján.

Az eskü szövegét Bleicher Réka röplabdázó mondta el a versenyzők és a bírók előtt. Az esemény zárásaként Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át a csapatzászlót Kiss Ádám delegációvezetőnek.

AktuálisUniversiadePTE