2024.05.21, Kedd
A nyári balesetek megelőzésére hívták fel a siklósi gyerekek figyelmét
police.hu

A nyári balesetek megelőzésére hívták fel a siklósi gyerekek figyelmét

police.hu

2019.06.18. 08:00

Kutyás bemutatóval is készültek a rendőrök a Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén megtartott prevenciós foglalkozásokon.

A Siklósi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési munkatársai a kutyavezető rendőrökkel kiegészülve 2019. május 1-je és június 15-e között több helyszínen is képviseltették magukat. Jártak a kapitányság illetékességi területén lévő kisharsányi, harkányi, valamint villányi óvodákban is, de meghívást kaptak a Siklósi Várba, illetve a Beremenden és Cúnban megrendezett gyermeknapra is. A gyerekek beülhettek a rendőrautóba, a játékos feladatok kipróbálásán és a technikai eszközök megtekintésén túl, látványos és izgalmas kutyás bemutatóknak is részesei lehettek. A rendőrök a programok ideje alatt hasznos tanácsokkal látták el a kicsiket a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban, és felhívták a figyelmet a nyári szünetben rájuk leselkedő veszélyekre is. Ezt követően közlekedésbiztonsági témájú képeket színezhettek, majd a bátrabbak kipróbálhatták a különböző akadályelemekből összeállított KRESZ ügyességi pályát is. A rendezvények végén senki nem távozott üres kézzel, a gyerekeket apró, ám de annál hasznosabb ajándékokkal jutalmazták a rendőrök, így például kerékpáros fényvisszaverő matricákat is kaptak.  

A biztonságos kerékpározás alapvető feltétele, hogy a kötelező felszerelések rajta legyenek a kerékpáron. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is könnyebben észrevehető egy mellényt viselő biciklis. A láthatóság az úttesten közlekedő gyalogosok számára ugyanilyen jelentőséggel bír.

Egy kis odafigyeléssel és a közlekedési szabályok betartásával a balesetek megelőzhetők!

Galéria

AktuálisSiklósi RendőrkapitányságBaranya megyePrevenciós Napbalesetmegelőzés