2024.04.25, Csütörtök
Modern szállás épül Bólyban az ipari parkban dolgozóknak
Baranya Megyei Kormányhivatal

Modern szállás épül Bólyban az ipari parkban dolgozóknak

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.06.05. 19:00

Bóly városa több mint 300 millió forintos támogatást nyert munkásszállás létrehozására annak a központi munkaerőpiaci programnak a keretében, amelyet tavaly ősszel hirdetett meg a Pénzügyminisztérium.

A támogatásról szóló szerződést 2019. május 30-án írták alá Bólyban, ahol a város vezetője, illetve a kormánymegbízott a beruházás részleteiről nyújtott tájékoztatást.

A korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhattak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok a munkavállalók mobilitásának elősegítése érdekében munkásszállók építésére, felújítására. A Pénzügyminisztérium által meghirdetett központi munkaerőpiaci programban országosan ötmilliárd forint állt rendelkezésre.

Baranya megyében Bólyban épülhet meg az első ilyen jellegű munkásszállás, de bízunk benne, hogy a sort több hasonló létesítmény folytatja majd – mondta el a támogatási szerződés aláírásakor dr. Horváth Zoltán. A Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője hozzátette: jelenleg a megyeszékhely pályázatának elbírálása zajlik; a kormány célja a támogatás biztosításával, hogy elősegítse a munkaerő mobilitását, és növelje a lakhatási lehetőségeket a munkaerőhiánnyal sújtott térségekben.

Hárs József polgármester elmondta, a bólyi önkormányzat a 300 milliós támogatás mellett közel 84 millió forint saját forrást is biztosít a beruházáshoz, amelynek keretében az egykori tejüzem helyén 83 férőhelyes, modern munkásszállást építenek. A szálláson található férőhelyekre a bólyi ipari parkban található 35 vállalkozás közül már szinte valamennyi nagyobb cég jelezte igényét. – Az építkezést négy hónapon belül meg kell kezdeni, és terveink szerint legkésőbb a jövő év végére már beköltözhetők lesznek a két, három, illetve négy férőhelyes apartmanok – fűzte hozzá a városvezető.

AktuálisBóly Baranya megyeipari parkmunkásszálló