2024.04.18, Csütörtök
Pécsi tűzoltók a régió legjobb sofőrei
baranya.katasztrofavedelem.hu - Fotós: Dr. Sárkány Sándor tű. százados - Baranya MKI

Pécsi tűzoltók a régió legjobb sofőrei

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.06.14. 20:00

Tegnapelőtt Taszáron rendezték meg a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági verseny regionális fordulóját, ahol készenléti és ügyintéző kategóriában mérték össze tudásukat Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye gépjárművezetői.

A felmenő rendszerű verseny célja az volt, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozó főfoglalkozású gépjárművezetők, különleges szerkezelők, illetve ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők a gépjármű-vezetéstechnikai tudásukat és KRESZ ismereteiket összemérjék.

A megyei döntőn mindkét kategórában dobogós helyezést elérők harcolták ki a jogot a regionális versenyre, ahol négy megye legjobbjai mérték össze tudásukat.

A gépjárművezetők előbb egy KRESZ tesztsort töltöttek ki, majd ezt követően terelőkúpokból kialakított vezetéstechnikai pályát kellett teljesíteniük úgy, hogy lehetőleg a leggyorsabban és a kúpok feldöntése nélkül haladjanak végig. Abban az esetben, ha a versenyzők hibáztak, akkor egy kúp feldöntése egy, míg a pályatévesztés ötperces időbüntetést vont maga után.

Az elméleti és a gyakorlati feladatok eredményének összesítése alapján alakultak ki a helyezések.

A készenléti szerek versenyében az első két helyen a pécsi tűzoltók párosa végzett. Az elős helyet - így az országos döntőn való indulás jogát - Gubik Géza címzetes tűzoltó tőrzsőrmester és Pammer Dániel címzetes tűzoltó zászlós nyerte meg, míg a második a Balog Zoltán tűzoltó őrmester, Magyar Zsolt címzetes tűzoltó törzszászlós párosa lett.

AktuálisPécsBaranya megyeközlekedésbiztonsági versenysofőr