2024.04.25, Csütörtök
Baranya kormányhivatala kiemelt figyelemmel követi a vidékfejlesztési projektek megvalósítását
kormanyhivatal.hu - BAMKH törzshivatal, Építésügyi Hivatal, Szociális és Gyámhivatal, Pécs

Baranya kormányhivatala kiemelt figyelemmel követi a vidékfejlesztési projektek megvalósítását

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.07.16. 21:00

Szakmai egyeztető találkozón vettek részt július 11-én a Baranya Megyei Kormányhivatal, az Agrárminisztérium és a Magyar Államkincstár munkatársai A 2014-2020-as programozási időszakban a Baranya Megyei Kormányhivatal kiemelt figyelemmel követi a Vidékfejlesztési Operatív Program (VP) Helyi Fejlesztési Stratégiák keretében működő Helyi Akciócsoportok által meghirdetett felhívások alapján támogatásban részesült projektek időbeli megvalósítását.

A Kormányhivatal az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályán keresztül tartja a kapcsolatot a Baranya megyében működő hat Helyi Akciócsoporttal, akikkel a VP LEADER helyi pályázatok ügyintézésében közösen járnak el. A helyi felhívásokra benyújtott pályázatok többségében a Helyi Akciócsoportok már hoztak támogatói döntéseket, jelenleg a megvalósítás érdekében szükséges módosításokat, hiánypótlásokat és változás bejelentéseket kezelik. A főosztály feladata az előleg- és kifizetési kérelmek feldolgozására, valamint a megvalósuláshoz kapcsolódó helyszíni ellenőrzés végrehajtására terjed ki.

A pályázatok összetettsége, jogszabályi háttere, valamint az elektronikus ügyintézéshez kötődő kapcsolattartás érdekében minden pályázónak érdemes keresnie a települése illetékessége szerinti Helyi Akciócsoportot. Az eddig megjelent pályázati felhívások mellett vannak még nyitott pályázatok, valamint további új pályázatok megjelentetése is várható. A kérelmezési folyamattal, a kifizetések elszámolásával és a helyes benyújtással kapcsolatban a Baranya Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya és a Helyi Akciócsoportok is teljes körű segítségnyújtással állnak az ügyfelek rendelkezésére.

AktuálisBaranya Megyei Kormányhivatalvidékfejlesztési projekt