2023.09.27, Szerda
Kerékpár-regisztráció a Pécsi Rendőrkapitányságon
police.hu

Kerékpár-regisztráció a Pécsi Rendőrkapitányságon

police.hu

2019.07.24. 11:48

A kapitányság munkatársai újabb pécsi kerékpárokat vettek nyilvántartásba.

A Pécsi Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei a nyári időszakban heti rendszerességgel tartanak kerékpár-regisztrációt. A pécsi kerékpár-tulajdonosoknak legutóbb 2019. július 19-én délelőtt volt lehetőségük gravíroztatni a biciklijüket, illetve azokat igény szerint Bikesafe nyilvántartásba is vették a rendőrök.

Az eljárás során fénykép készül a biciklikről, illetve egy matricával is ellátják őket, amely jelzi, hogy az adatbázisban szerepelnek az adataik. A nyilvántartásba vett kerékpárokat könnyen tudják azonosítani a rendőrök, ha azokat esetleg eltulajdonítják, és a nyomozás során előkerülnek. Amennyiben a tulajdonos önállóan regisztrál a Bikesafe felületen, annak egyszeri díja van, a rendőrségen keresztül történő regisztrálás viszont ingyenes.

A kerékpár-tulajdonosok számára a megelőzési szakemberek további vagyonvédelmi információkkal is szolgáltak. Elmondták, hogy az elkövetők a betöréses lopások során gyakran visznek el kerékpárokat, főleg nagyobb értékűeket. Ebből adódóan célszerű ezek védelméről megfelelően gondoskodni, a tárolókba, közös helyiségekbe, lépcsőházakba, garázsokba érdemes riasztóberendezést, vagyonvédelmi kamerákat felszerelni. Ezek segítenek megelőzni a lopásokat, illetve utólag nagyban segíthetik a rendőrök munkáját.

A Pécsi Rendőrkapitányság épületében (Pécs, Vargha Damján utca 3.) július hónapban minden pénteken 8 és 12 óra között van lehetőség a szolgáltatás igénybevételére, az augusztusi időpontokat pedig folyamatosan nyomon lehet követni a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Portál elnevezésű Facebook oldalon, valamint a Mindent a biztonságért oldalon is.

 

police.hu

 

Aktuáliskerékpár-regisztrációPécsi RendőrkapitányságBikesafePécsBaranya megye