2024.04.22, Hétfő
Kész az új út Komló béketelepi városrészében
Polics József - Facebook

Kész az új út Komló béketelepi városrészében

Polics József Facebook

2019.08.01. 21:00

Ez volt a környék ötéves útfelújítási programjának utolsó állomása, de az önkormányzat már dolgozik a további fejlesztések tervein.

Mostanában évente több javítási-felújítási munkára is jutott erőforrás Komló délkeleti városrészeiben, a Templom téren és környékén. Nemrég indult meg a forgalom a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca újraaszfaltozott alsó részén, most pedig domboldal tetején megbújó Béketelep egy utcája következett. A kis forgalmú, de mostanára igencsak leromlott állapotú útszakasz aszfaltozása egy több éven keresztül zajló, szisztematikus program – ideiglenes – záróakkordja.
„A Templom tér és a Kórház utca térsége nagyon fontos része a városnak, hiszen a rengeteg lakóház mellett több, jelentős forgalmat bonyolító közintézmény is itt működik. Ezért jelentős erőfeszítéseket tettünk, hogy megfelelő közlekedési, parkolási feltételeket és élhetőbb környezetet teremtsünk” – foglalta össze Polics József polgármester.
A szakemberek újra cserélték az elöregedett közműveket, a hirtelen lezúduló nyári esőket is kezelni képes csapadékvíz-elvezető rendszer építettek ki, parkolóhelyeket létesítettek és a főbb utakat újraaszfaltozták. Ezzel párhuzamosan a Templom téri emlékhely is méltó külsőt kapott.
„A környék fejlesztésének következő ütemében főleg azokra a mellékutakra koncentrálunk, amelyek eddig kimaradtak. Többek között a most kimaradó béketelepi utcák is részesei a következő időszak beruházási terveinek” – vetítette előre a folytatást a polgármester.

AktuálisKomló Baranya megyeútfelújításbéketelep