2024.03.28, Csütörtök
Ma kezdődött a Siklósi Várfesztivál
Siklósi Várfesztivál - Facebook

Ma kezdődött a Siklósi Várfesztivál

MTI

2019.08.08. 17:40

Lovagi tornával, vásári komédiával, könnyűzenei koncertekkel és vásári forgataggal várja az érdeklődőket egyebek mellett mától vasárnapig a Siklósi Várfesztivál - tájékoztatta Szentgyörgyváry Péter várkapitány, a rendezvényt szervező Siklósi Várszínház Nkft. ügyvezetője az MTI-t.

Közleménye szerint az évről évre a siklósi vár legkiemelkedőbb és legnépszerűbb, sok ezer embert vonzó programja a korábbi három helyett idén már négynapos lesz. A vár falai között lovagi tornák, látványos felvonulás, párviadalok, trubadúrok és csatajelenetek szórakoztatják a vendégeket a vásári forgatag és a folyamatos színpadi produkciók mellett. Megelevenedik egy középkori falu a várban, ahol egyebek mellett élethűen felidézik a törökök 1543-as várfoglalását is.

A családok szórakoztatásáról hagyományőrző egyesületek sokszínű programjai gondoskodnak; így a többi között szép számmal vesznek részt a rendezvényen íjász, lovas és lövész egyesületek is. Az úgynevezett Illatszertárban négyféle kézműves foglalkozásra lesz lehetőség, az Udvari sütödében házi péksütemények mellett őstermelői szörpöket kóstolhatnak az érdeklődők, míg a Bormúzeumban a Villányi Borvidék boraiból kortyolhatnak a látogatók.

A programokról további részletek olvashatóak a www.siklosivar.hu oldalon.

AktuálisSiklósi VárfesztiválBaranya megyelovagi torna