2024.03.29, Péntek
Műszaki mentési szakmai nap volt Csarnótán
baranya.katasztrofavedelem.hu - ”Baranya” Speciális Mentők Egyesülete

Műszaki mentési szakmai nap volt Csarnótán

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.08.14. 14:18

A ”Baranya” Speciális Mentők Egyesülete műszaki mentési bemutató napot szervezett Csarnóta településre, melyre meghívást kaptak a hivatásos és önkéntes tűzoltók is.

A nap két részből állt, a délelőtt folyamán szakmai előadást hallgathattak meg a résztvevők, majd délután pedig gyakorlati foglakozás volt. A szakmai előadás hátterét a Weber Rescue hivatalos magyarországi partnere, a Pirotext Kft. biztosította mind az előadás, mind pedig a bemutatásra kerülő eszközök vonatkozásában.

A magas színvonalú előadások során az autóipar jelenlegi korszerű, valamint a korábbról alkalmazott technikai megoldásait mutatták be a műszaki mentéshez kapcsolódóan.

A délutáni gyakorlati foglalkozásokon a rendezvényre biztosított eszközöket mutatták be, ismertették azok legfontosabb jellemzőit, majd a résztvevők különböző mentési szituációk keretén belül ki is próbálhatták azokat.

A szakmai napon sok hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt, akik mind az előadáson elhangzottak, mind pedig a gyakorlati részen sok új ismerettel bővíthették szakmai tudásukat, amit a beavatkozások során is jól tudnak hasznosítani.

Galéria

Aktuálisműszaki mentésszakmai napBaranya megyeCsarnóta