2024.05.18, Szombat
Magas rangú kínai delegáció érkezett a PTE-re
univpecs.com

Magas rangú kínai delegáció érkezett a PTE-re

univpecs.com

2019.09.23. 19:40

A 21 tagú delegáció az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés keretein belül érkezett a kínai Shanxi tartományból érkezett Pécsre szeptember 23-24-én. A csoportot fogadta Pécs város polgármestere, a Pécsi Tudományegyetem részéről Dr. Betlehem József stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes, valamint Dr. Tarrósy István, a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság vezetője.

A nemzetköziesítés minden hazai felsőokatatási intézmény számára fejlesztendő terület, így a Pécsi Tudományegyetem számára is kiemelten fontos. A külföldi hallgatók jelenléte a gazdasági szférára is élénkítő hatással bír. Az ipari, gazdasági kapcsolatok jelentősége a jövőben fokozódni fog, az egyetem pedig elkötelezett a fiatal oktatók és kutatók támogatásában – fogalmazott Dr. Betlehem József.

Kínaiul köszöntötte a delegációt Dr. Tarrósy István, aki bemutatta a PTE nemzetköziesítési programját, valamint a kínai kapcsolatok kiemelt szerepét  az egyetem nemzetközi kapcsolatrendszerében. Felvezető előadásában ismertette a PTE nemzetköziesítési programját, valamint az egyetem kiterjedt kínai kapcsolatait és partnerségi hálóját.

A kínai delegációt Pécsett és az egyetemen számos program várja: a Műszaki és Informatikai Karon Prof. Dr. Medvegy Gabriella dékánasszony tart előadást a kar kiterjedt kínai kapcsolatrendszeréről, valamint az együttműködésük kereteiről. A kétnapos látogatás során megtekintik az egyedülálló középkori tantermet, majd Dr. Koltai Zsuzsa, a Bölcsészettudományi Kar adjunktusa tart előadást Pécs kulturális örökségéről. Szeptember 24-én, kedden a delegáció a PTE Konfuciusz Intézetében tesz látogatást, ahol Cui Jianmei igazgató asszony bemutatja az intézet tevékenységét és a hagyományos kínai orvoslás helyzetét Magyarországon. A program részeként a delegáció megtekint egy magyar gyerekek számára tartott kínai nyelvórát és látogatást is tesz a Tudásközpontban.

Galéria

AktuálisPécsBaranya megyePTE